Bu konudaki düşünce ve deneyimlerimi bende paylaşayım.
Aylık kazanç durumumdan söz etmek istemiyorum. Ama 2 kez sorunsuz bir ödeme aldım.
Bir google çalışanı "Cansu Hanım" gelir artışımdaki büyük değişikliği farkettiklerini ve onlarında tecrübeleri ile daha da arttırabileceğim hususunda otomatik olmayan bir mail gönderdi. Konferans yapabilmemiz için uygun gün ve saat belirlemek istedi. Belirledik lakin iş yoğunluğum nedeniyle o gün şehir dışındaydım görüşemedik.
Reklam yerleşimleri konusundaki fikirlerime gelecek olursak. Ana sayfada, oyuna girişte ve oyun bittiğinde çıkan reklamlarda herhangi bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Zaten bu uygulamayı ilk yapanda benim, diğer sitelerdeki kodlar dahi kopyamdır. Önemli olan kullanıcıyı bu reklama tıklamaya teşvik etmeyin, süreleri iyi ayarlayın sayfa TO oranlarınızı makul seviyelerde tutun. Direk oyun canvas içeriğine reklamı koymayın, bir modal içerisine koyup gerekli çevre boşluklarını verin. Ve bu oyun mouse tıklamaları ile oynanmıyor, mouse ile sadece yön veriyorsunuz. Bu da demek oluyorki oyuncu yenildiği anda çıkan reklama oyunun verdiği heyecan ile tıklaması olağan bir şey değil.
Sitede içerik pek yok evet. Ama çıkan reklamların 95% si içeriğe değil, ilgiye dayanıklı reklamlar. Hatta şuan benim sitemde iki reklam ajansı sitemi hedefleyerek reklam veriyor. Buna Google çalışanlarının sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
En önemli husus ise site kullanıcılarınızın sitenize nasıl geldikleri. Alexa üzerinden bir takım siteleri kontrol ediyorum ama pek iç açıcı değil. Site adreslerini paylaşayım agarz.com ve agarabi.com evet bu siteler kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor ama 90% si youtube videolarından referer olarak geliyor. Bu bana göre oldukça riskli bir durum.
Kendi sitem için konuşacak olursam kullanıcılarımın 20% oranı Google aramalarından, 20% oranı Googlede direk alan adımın aranmasından (bu marka bilinci oluyor ve iyi bir şey), 15% oranı sosyal medyadan, %20 oranı diğer arama motorlarından doğal yolla ve kalan 25% lik kısım ise direk girişler. Bence olabilecek en iyi oranlar.
Tek problem şuki gerçekten işi bilmeyen, kopyala-yapıştır ile bir şeyler yapmaya çalışan insanların kendilerine olduğu kadar bize de zararı çok fazla. Çok kişiye bu oyun ile ilgili karşılıksız destek verdim ama durum içler acısı. Hatta ve hatta sitesini bozup düzeltemeyenlere dahi vakit ayırıp yardımettim ve bu bana sitemde yaptıkları reklam içerikli flood mesajları olarak geri döndü

1 değil 3 değil 5 değil birçok örneği var.
Client-side olan geliştirmelerimi kopyalamarına hiç ses çıkarmıyorum ama daha hazır olan bir şeyi bile kopyalayamayan insanların asgari ücret üzerinde gelir sağlıyor olmaları çok canımı sıkıyor. VPS ile bu işin olmayacağını da bilmeleri gerekiyor.
Şuan benim aylık masrafım bu site için 10bin TL civarı. Birşeylerden fedakarlık ederseniz karşılığını er yada geç alırsınız. Bu; para, zaman, bilgi ve emekten geçiyor.
Aç gözlülük edip illegal yöntemlere girip ban cezası alanlara, yine aç gözlülük edip kazancına ortak olunmasını istemeyenlerin karalama yapanlara aldırış etmeyin.
Herkese bol kazançlar.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:21:10 -->-> Daha önceki mesaj 15:18:59 --
İlave olarak; Temmuz ayında oyun girişinde ve çıkışında reklam yoktu kazancın %8 lik bir bölümü geçersiz olarak sayıldı ve kesildi. Ağustos ayı boyunca girişte ve çıkışta reklam vardı fakat kazancın %2 lik bölümü geçersiz sayıldı ve kesildi.