Thunderbolt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba hocam .bu yazdıklarınıza sonuna kadar destekliyorum elinize sağlık öncelikle

bende ufak 1 katkı olsun dıye bişeyler yazacam izninizle ...

biliyorsunuz facebook kullanan herkes o iconu almak için hergün milyonlarca kişi başvuru yapıyor ama neticeye bakarsak çoğu olumsuz yanıt alıyor hatta hakkeden bir çok firma kuruluş özel sektör işletmeler aynı şekılde olumsuz yönde cevap alıyorlar yada o yönde neticeleniyor ..

şimdi herkesin yaptığı yolu kısaca anlatayım : çoğu kimse onaylanma iconu almak için websıte kuruyor bunun için ve bulunduğu ülkeden firma ise (firma örnek verıyorum ) o ülkede faaliyet gösteren kanıtlı olarak bazı belgeler ekleyip facebooka başvuru yapıyor hatta yine bulunduğu ulkede marka tescili yapılmış olmalarına rağmen başvurular olumsuz neticeleniyor .bunun sebebi yanlış başvuru yapılmasından kaynaklanmaktadır .

yanlış yapılan :1.türkiyeden alınmış marka tescili facebookda gecersizdir yani sizin x firmanız var marka patentiniz var ancak facebook bunu kabul etmez

doğrusu : facebooka onaylama isteği başvurusundan önce mutlaka facebook üzerinden isim tescillenmesi yapmanız lazım öncelikle

tescillenmenin faydası nedir : hiç kimse o isimde 1 daha sayfa açamaz
facebook güvenlik sistemleri izin vermez .örnek olarak tescil yaptırdığınız sayfanızın adı Yıldırım Elektronik ve o isimde sayfa açacak başka kişilere facebook izin vermez ancak sonuna yada başına yada arasına bazı karakterler eklenerek o isime yakın sayfalar acılabilir örneğin Adana Yıldırım Elektronik gibi yada Yıldırım Elektronik Fan Sayfası vb gibi isimlere izin verebilir ancak tamamen Yıldırım Elektronik olarak asla izin vermez bunu belirteyim .

bazı sanatcılar ve tanınmış ünlü isimler direk olarak asla facebooka aynı herkes gibi başvuru yaparak onaylanma iconu alamazlar olumsuz netice alırlar tıpkı bütün kullanıcılar gibi .bunun için 1 ajans aracılığıyla yapabilirler ve ajanslar ünlü kişinin adına başvuru yaparlar önce tescillenme daha sonra gerekli bilgiler dökümanlar sağlanarak facebooka başvuru yaparlar ve cok kısa süre içerisinde onaylanma iconunu alırlar ..kolay gelsin
Merhaba hocam,

Ek bilgiler için çok teşekkür ederim, Fakat sanatçılar konusunda size katılmıyorum. Doğru başvuru yapan sanatçıların danışmanları, kendi başvurularında veya bize rozet için yardım taleplerinde makalede belirttiğim gibi itunes ve kimlik bilgisi yeterli oluyor

Bu bilgiyi vermeden önce bir çok sanatçı ismi üzerinde denenip olumlu sonuçlar aldık.

Bu bilgiyi paylaşmamda ki amaç, bir çok söylenti ile bu rozet hakkında doğru bilinen yanlışları belirtmek içindi.

Bu başlık altında danışmak istedikleri sorular olursa bilgim yettiğince doğru kaynaklar göstererek yanıtlamaya çalışacağım.