Aynı anda aynı sektördeki iki müşterinin reklamlarını yönetmek ile ilgili vermiş olduğunuz bilgi maalesef hatalı. Google bu konuda hiç bir şekilde müdahale etmez. Ben tam 13 yıldır rent a car sektöründe toplam 20'ye yakın firmaya adwords hesap yönetimi hizmeti veriyorum ve bu söylediğinizi destekleyecek bir şey ne yaşadım ne de okudum (aynı hesapta farklı şirketler için farklı kampanyalar açarsanız zaten reklamlar birbirleri ile yarışır ve bu da sizin adwords'ü tam olarak anlamadığınızı gösterir).
Etik olup olmadığı kısmına gelirsek; aynı stratejileri uyguladığınız ve taraf tutmadığınız müddetçe hiç bir sıkıntı görmüyorum bu durumda.
Öncelikle size doğru ve gerçek bilgi vereyim.
Seyahat acentacılığı mezunuyum ve acentada birebir tecrübem oldu 3 yıl. Şu anda Türkiye'nin önde gelen turizm firmalarından birisi için AdWords ve Sosyal Medya danışmanlığı yapmaktayız ekip olarak.
Google Partners olarak faaliyet gösteren şirketimizde size profesyonel destek sağlayabiliriz. Ancak bilginiz olması için söylüyorum; bir firmaya aktif olarak hizmet veren bir AdWords firması, sizin için de reklam açarsa, ortak kelimelerde Google müdahale eder duruma. Ya eski müşterisinin reklamını, ya sizin reklamınızı gösterir. Çünkü etik olarak bilet satan iki firmaya birden danışmanlık yapmak hoş bir davranış değildir. Düşünsenize, iki müşterim de uçak bileti satmaya çalışıyor, ben hangisinin tıklamalarını en iyi hale optimize edeyim?