Merhaba arkadaşlar, backlink kavramı ve zaman içerisinde aldığı gelişimi konuşmak istiyorum. Bilindiği ve birçoğumuzun da yaptığı gibi ilk zamanlar anahtar kelimeye link verme olarak algılanan ve birçok kişinin de bu şekilde yapmaya çalıştığı backlink, google algoritmalarında ki gelişmelere dayanarak, ilk anlattığım şekilde ki çalışmalar artık doğal görülmeyip fayda sağlamamakta hatta zarar bile getirebilmektedir, önceden backlink sayısı, pr değeri gibi kriterler algoritmada bir anlam ifade ederken algoritmanın gelişmesiyle artı daha da farklılaşmış; bugünkü durumda anahtar kelimeye link vermek yerine tanıtım yazılarından link vermek önem kazanmıştır. Anlama çalıştığım bir durum var ve bunu konuşmak istiyorum; tanıtım yazılarında da anahtar kelimeye link mi verilmeli yoksa direkt olarak yazının içerisinde sitenin anasayfa linki mi koyulmalıdır? Hangisi uzun vadede faydalı olabilir?
Bazı seo uzmanlarının tahminlerine görede ileriki yıllarda yapılan yeni algoritmik gelişmelere dayalı olarak seo çalışmalarında backlink ve direkt anasayfaya link vermek yerine, link verilmek istenen site adresinin ornegin ABCmobilyalari. C o m yerine yapılan çalışmalarda linksiz olarak ABC mobilyaları markasının anahtar kelime olarak işlenip öne çıkarılması konuşulmakta.

Bu konuya değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, bildiklerimizi paylaşalım hepimizin ufku genişlesin.