Adsense içerik olmayan, kısa içeriği olan yada size ait olmayan yazıları sevmiyor. Dolayısıyla sayfaların içerik kod oranına göre reklam yayınlayabilirsiniz. Reklam yerleşimide yanlışlıkla tıklanacak yerlere koymayın. Zira google kullanıcının mouse imlecinin bile nerden nereye gidip tıkladığını analiz edebilecek kadar gelişmiş olduğuncan, kullanıcının reklama kendi arzusuyla tıklayıp tıklamadığınıda anlayabiliyor.

Ayrıca ağustos ayında yayıncı izni politikalarında değişiklikler oldu. Banlanmama yada düşüş yaşamama imkanınız var tabi, fakat politikalara uyarsanız.

Unutmayın ki insanların tercihine google dahil hiç kimse karışamaz. Aynı şekilde kullanıcı sizin sitenizi tercih ediyorsa buna google birşey diyemez. Fakat kuralına uyduğunuz taktirde oda kuralına göre uygulamalar yapar. Örneğin bugün xyz sitelerinide tercih edenler milyonlarca insan var. Google yada bir başkası giremezsiniz diyemez, bu insanın kendi tercihidir. Fakat çalışmalara bağlı olarak üst sıralarada taşır. Bunun sebebi insanların böyle bir hakkı olduğundandır. Adsense olayıda öyle senin siten tercih ediliyorsa senin siteni daha çok sever ve reklam yayınlamanı oda çok ister. Fakat kurala uymazsanız sevmez. Mantık bu. Onun için size önerim reklam kısıtlamaları yapın. Reklamların bir oyun sitesinde yayınlandığını belirtin. Bunun adsensede ayarları var. Kısacası sitenizin hedef kitlesini adsense ye gösterin. Politikaları derinlemesine incelerseniz ne yapmanız gerektiğini anlayacaksınız. Uygunluk ve davranış konusunda da politikalara uyarsanız hiç korkmayın banlanmazsınız ve ödemelerde düşüşler görmezsiniz.

Agar oyunu benimde dikkatimi çekmişti, bende kurdum. Fakat oyunu dahi fazla bilmezken körü körüne kurdum. Sonra bana getirisini düşündüm, reklam yayınmamazsam hiç bir getirisi olmayacaktı.

Yaptığım analizler sonucu piyasada kullanılan scriptlerin adsense uygunluğu olmadığını farkedince reklam yayınlamadım. Bir öneri daha vereyim. Eğer oyunu adsense politikalarına uygun bir scripte entegre ederseniz korkmayın, hiç birşey olmaz.

Unutmamanız gereken bir husus daha var. Eğer siteniz legal olarak insanlara faydalı hizmet sağlıyorsa ve insanlarda sitenizi doğal yollardan tercih ediyorlarsa sadece bir ana sayfa bile olsa google dahil hiç kimse buna karışamaz, ödemelerinizide sağlıklı alırsınız. Yani geniş çaplı site olmasına gerek yok. Siz kendinizi insanlara, sitenizde google a kendini ispatladığı sürece herşey sağlıklı yürür.

Not: Verdiğim bilgiler 9 yıllık tecrübeyle 4 defa adsenseden bananmanın ardında, tabiri caizse ismimi dahi gördüğünde arkasını dönen, şuanda google tarafından sevilen ve hala adsense ile çalışan biri olarak tecrübe birikimlerimden ufak tüyolar verdim. Konunun tartışmaya açılmaması adına herhangi bir iddiada bulunmuyorum.

Ekleme yapıyorum.
Bazı arkadaşlar ödeme alan varmı gibisinden sorular sormuşlar, onlara cevap olsun. Evet ödeme alan bir çok insan gördüm. Bunların bir kısmı ciddi meblalarda ödeme aldılar bir kısmı düşük oranlarda. Neticede ödeme alınabiliyor fakat politikalara uygunlukları yok. Zaten bunlar riske girmeyi göze alan insanlar. Onun için nereye kadar ödeme alırlar orasını bilemiyorum. Fakat riskide önermem, ben risk aldım 4 yılım yandı, siz yanmayın. Çok güzel ödemelerde alıyordum ama keşke beni cezalandırmasaydı da tek verdiği miktarları 2 katı olarak ben geri ödeseydim.

Size tavsiyem, adsense diğer reklam firmalarına nazaran daha iyi ödemeler yapıyor, buda bizi cezbediyor. Fakat hiç o riske girmeyin, adsense kadar hassas olmayan bir reklam firması seçin. Belki google kadar ödeme alamayacaksınız ama en azından içinizde kuşku olmaz.