PikselTech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selam hocam, bu gibi durumlar mp3 müzik resim görsel, icon amblem, gibi telif hakkı içerisinde olan materyaller. durum firmanının itirazına gelmeden google nin kendi algoritmasında uygulamanızın kapatılmasına yol açar uyarır uygulamanızı yayınlamaz düzeltirseniz tekrar açılır. googlenin nasıl bir algoritması var bilmiyorum mesela online film izleme uygulamarı tamamen google şartlarına göre yasak olmasına rağmen yıllardır aktif olan uygulamarda var hemen banlananda. google bu market işinde gerçekten çok saçma politikalar izliyor. ha diyeceksinizki spotify nasıl kapatılmıyor. veya ona benzer mp3 uygulamaları. duyduğum haberlere göre spotify ye çok büyük telif hakkı davaları açılmış adamlar ödüyor yoluna devam ediyorlar.
Spotify'ın zaten lisansı vardır o mp3'leri kullanmak için yoksa çok fazla barınması mümkün olmaz.
İlk defa google uygulamasını markete yollarken eğer gcm servisi falan kullanıyorsanız uygulamayı markete incelemeye gönderdiginizde yabancı mail adresleri hemen gcm servisine kayıt edilir, burdan anlıyoruz ki manuel olarak da bir test gerçekleşiyor eğer bariz bir
telif içeriyorsa zaten izin verilmiyor, örneğin ben uygulamayı ilk başta sorunsuz yayınlayıp bir update yaptıgımda sadece kodda ki hatayı düzeltim yeniden yüklediğimde uygulamanın onaylanmadığını da gördüm yani bu telif durumu bariz mp3 vs olmadıgı sürece google tarafından onaylanıp onaylanmayacağı durumu muamma, denemeden görmek pek mümkün değil bu durum da google sıkıntı çıkartmıyor genelde reddedildi diyor.
Fakat siz telif içeren içeriği kullandınız ve telif sahibi şikayet ederse o zaman uygulama açısından sıkıntı çıkarır google.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:31:39 -->-> Daha önceki mesaj 14:29:32 --

srdrzngn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam teşekkür ederim yorumuna. Telif hakkıyla korunan içerik için lafım yok, ben özellikle indirmeye imkan veren sitelerden alınan bedava müzik, wallpapers tarzı içerikler için durumu merak ediyorum. Bu tarz uygulama yapan arkadaşlar, satın mı alıyorlar? nasıl bi yol izliyorlar acaba? çok ilginç uygulamlara rastlıyorum albüm tarzı, bunlar nasıl geçiyor teliften anlamıyorum
Haksız kazanç ta sağlamak istemiyorum o yüzden soruyorum.
Sormak istediğinizi açtıgınız iyi oldu zaten serbest yayılan birşey ise sıkıntı yok bir kişiye ait yayınlanmaması istenen birşey ise sıkıntı olur, yada o içeriği sağlayan site sahibi benim sitemden kullanma diyebilir içerik telif hakkı içermese de, buna google birşey yapmaz büyük ihtimalle.