gurkanbicer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

phpinfo(); fonksiyonu bir eklenti değildir. Herhangi bir derleme isleminde modül olarak yüklenmez. PHP bileşenin ve sunucu detaylarını görmek için kullanılan en temel komutlardır. Bu komutu dünya üzerinde engelleyen 1 firma bile bulamazsınız.

Konuyu r10'a taşıdıgınız için destek bildiriminizden bir kesit almamın sakıncası yoktur sanırım.

"Satın aldığım bir scriptin sağlıklı kurulabilmesi için "php file info" eklentisinin aktif olması gerekiyormuş. Durumu size iletmem söylendi. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim."

Bu şekilde bize destek bildirimi açtınız ve bizde fileinfo() fonksiyonun sunucularımızda aktif etmediğimizi belirttik. Bu bir güvenlik sorunu teşkil etmiyor. Aksine sunucularda aktif edilebilir, bir resim dosyasının dosya boyutu, mime type gibi bilgilerini verir. Ancak, eski bir fonksiyondur, günümüzde de kullanılmamaktadır. Zaten cpanel restore işlemlerinde bu eklentinin yüklenmesi durumunda aşırı ram tüketi yapacağını belirtiyor. Bizde performans sorunlarına yol acmaması nedeniyle sunucularımızda aktif etmemeyi planlamadık. Günümüzde wordpress, opencart gibi popüler yazılımlar dahi bu fonksiyonu kullanmıyor. Yani bizde bu fonksiyonun çok önem taşımadığı konusunda karar kıldık.

Konu yanlış anlamalara doğru gittiği için yanıtlamak istedim. phpinfo() fonksiyonunu engellediğimiz yok Ayrıca, talebiniz ile buraya yazdıklarınız da çok farklı olmuş.

Hayırlı geceler dilerim.
merhaba,

öncelikle şunu belirteyim ki buraya yazdığım şeylerle ticketlarda belirttiğim konu tamamen aynı. en ufak bir farklılık bile yok.

olay şu; bir script satın aldım ve kurulum yapamadım çünkü yukarıdaki hatayı verdi. scriptin destek sayfasına baktım, hostunuzla konuşun o eklentiyi açsınlar dediler. ben de şu ticketı yazdım:

"Merhaba,
Satın aldığım bir scriptin sağlıklı kurulabilmesi için "php file info" eklentisinin aktif olması gerekiyormuş. Durumu size iletmem söylendi. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Aldığım hata:
Please enable File php info extension"

Siz de dediniz ki:

"Merhaba Murat bey,
Bu eklenti maalesef sunucularımızda aktif değildir ve bu konuda yardımcı olamıyorum.
Diğer soru ve problemlerinize yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Saygılarımla,"

Bu neyin nesidir öğrenmek için konuyu açtım. Hangi cümlemde en ufak bir farklılık var acaba?