hic bisey bilmiyosunuz demek ki bu 2 hafta online alisverislerde gecerli bu da online alisveris elden teslim alinan bir hizmet degil. temizlikciyi internetten mi tutuyosun sen soylediklerimi oku sonra cevap ver
Merhaba,
Türkiyede bütün öncü firmalar satışını yaptıkları ürünlerde firmadan kaynaklı bir problem olmadığı sürece iadeyi yanlız " Kredi bakiyesi " olarak yapmaktadır. Çünkü ortada bir fiziksel ürün yok ve bu ürünler dijital ürünler sizin bahsettiğiniz olay fiziksel ürünler için geçerlidir.
Ve gördüğüm kadarı ile siz şunu idrak edememişsiniz Online alışverilerde satılan ürünler "Fiziksel" yani elden teslim edilen ve "Dijital" anında teslim edilen ürünler olarak ayrılmaktadır ve tekrar yukarıdada bahsettiğim gibi dediğiniz olay tamamen "Fiziksel" ürünlerde geçerlidir.
İsimtescil,Yoncu,İHS,Natro gibi firmaların Hizmet sözleşmelerini ve İade sözleşmelerini okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Şimdi burada satış yapan firmalar elbette kendi Hizmet sözleşmeleri ile hareket etmelidir firmaların sözleşmelerinde Domain (Kayıt,transfer,yenileme),Vps,Vds,Dedicated ve Lisanslama hizmetlerinde iade işlemi yapılamaz ibaresi yer almaktadır ve siz bunu kabul ederek alışveriş yapıyorsanız hata iade yapmak istemeyen firmada değil tamamen sözleşmeyi okumadan alışveriş yapan şahsınızdadır.
Firmalar zaten Domain,Lisanslama hizmetlerini belli bir firmadan tedarik ediyor ve kar payı ile satışını yapıyor tedarikçi firma iade yapmıyor peki kar payı ile satışını gerçekleştiren firma neden iade yapsında zarara girsin değil mi? Firmada kendisini güvenceye almak için bunu en başta Hizmet sözleşmesi ve İade sözleşmesinde belirtiyor 2 dakika ayırıpta sözleşmeyi okumayan müşteride ne yazıkki bu firmadan iade isteyemez.
Firma elinden geldiğince insiyatif gösterecektir birçok firma Hosting,Reseller gibi hizmetlerde mutlaka iade yapmaktadır çünkü bu ürünlerin firmaya belli bir iş yükü yoktur. Fakat VPS,VDS ürünlerinin kurulumları 5 saat kadar bir zaman almaktadır bunun haricinde firma bu ürün için ayrıca iş yükü olarak destek hizmetide sağlıyorsa iade yapılmasıda beklenemez.
Ben 1 adet takım elbise aldım 400.00TL para verdim inanırmısınız 1 ay kullandım renk falan kalmadı peki iade alabildimmi " Hayır " bana söyledikleri bizde belli bir markanın ürünlerini satıyoruz maalesef iade yapamıyoruz yani demem şu ki bazı ürünlerde iade yapılamıyorsa bunu üstelemenin bir anlamı yok.
Şayet gerçekten bu kadar bilginiz varsa iade alamadığınız firmayı Savcılığa verirsiniz doğrusunu ne ise sonuçlanır burada gelerek konuya " Şu şöyle Bu böyle gibi yazmayın " Yıllardır teslim edilen VPS,VDS gibi ürünlerde iade yapılmamıştır ve yapılmazda
NOT: Konuda bahsi geçen firma ve müşteri ile alakanız olmadığını biliyorum şahsınıza yönelik yazdıklarım sadece birşeyleri bilipte bilmediğinizi görmemden dolayı yazılmıştır.
Saygılar iyi forumlar.