Merhabalar,
45 gün önce sigara içmeyi bırakan biri olarak tavsiye değil de hayatınızı kolaylaştıran bir kaç cümle yazabilirim.
Öncelikle iradem güçsüz bırakamıyorum olayı tamamen yalandan ibarettir. Kafada bitirme olayı ise ondan daha da büyük bir yalandır. Fazla değil 45 gün önce bıraktım ve şuan yemek sonraları bile sigara aklıma gelmiyor.
İlk hafta mutlaka aklınıza "ben sigarasız yaşayamam arkadaş" düşüncesi mutlaka gelecektir ama inanın o hissiyat zamanla gidiyor. Sinirlenince bir sigara yakma isteği de kayboluyor.
Peki arkadaş nasıl bu meredi bırakacağız sorusu gelecek akla. Cevabı basit arkadaşlar.
Günde 1 paket sigara içen bir kişi, o paketin sadece 4-5 dalını vücudu nikotin istediği için içiyor. Geriye kalan 15 dal ise tamamen el alışkanlığı. Sigara bırakırken kullanacağınız yardımcı yöntemler(nikotin sakızı, bandı) o 4-5 sigaranın isteğini size dışarıdan verecek.
Ben nikotin sakızı kullandım 10 gün boyunca. İlk hafta günde 3 tane, ikinci hafta ise günde 1 tane sakız çiğnedim.
Dipnot: Ben 4 yıl sigara kullandım, yaşım 23.
Babam 30 sene sigara kullandı ve 7 yıl önce sigarayı bıraktı.
Sigarayı ne kadar çok içersen bırakması o kadar zor cümlesi de bir yalandan ibaret arkadaşlar. Sadece vücudun zararları ortadan kaldırma süresinde farklılık meydana geliyor. Sağlıklı bir bireyin 1 hafta içerisinde nikotin ihtiyacı normal besinler ile karşılanabilecek düzeye inmekte