NK1864 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlla içinde haber geçmesi gerekmiyor. Gündem geçer, manşet geçer, hatta hiç alakasız ama marka olabilecek bir isim çıkar. Misal zete.com, diken.com.tr...

Sitenin kaynak kodlarında zaten yayın yaptığınız dilin etiketi mevcut. Google sitenin hangi dilde yayın yaptığını ve buna bağlı yayın yapılan bölgeyi webmaster araçları üzerinden bilebiliyor. .tr almanın bir esprisi yok. Dünya'nın her yerinde Türkçe haber okuyan insanlar var.

Bir çok alan adı sitesinde uygun fiyata satılan güzel domainler var. Kendiniz size özel bir alan adı da geliştirip markalaştırabilirsiniz.

Bana sorarsanız tabii kişisel fikrim sıfırdan news kaydı için site açmanın mantıksız oluşu. Bir defa kaydın garantisi yok. Kayıt sürecinde özgün içerikten ötürü editör masrafları oldukça yüksek olacak. Olası bir red yemede bütün giderler eksi bakiye...

Onun yerine totalde yapacağınız tüm yatırımı tek elden 2.500 TL gibi rakamlara forumda satılan ve gelişme kaydedebilmesi muhtemel bir siteye yatırım olarak akıtmak ve hazır News kayıtlı site satın almak.

Her News kayıtlı site X.XXX ya da xx.xxx gelir bırakacak diye bir garanti yok. Sürekli algoritmalar değişiyor, gelişiyor. Kaldı ki zaten ilk sayfadaki sitelerin çoğu belli. Siz 2.500 liralık sitelerle holdingi olan, muhabiri olan, bir sürü editörü olan siteye ne kadar kafa tutup aradan sıyrılabilirsiniz ki?

Şu son 1 senedir hiç olmadığı kadar News site elden çıkartılmak için yok pahasına satılıyor. Bir defa yatırımın dönüşü en az 1 sene. Bunu 6 aya çekmek için tonla reklam ve seo çalışması lazım. Cebinizde 20.000 lira sokağa atacak para var ve heyecan arıyorsanız orası sizin bileceğiniz iş tabii.

Haber işi öldü gibi birşey. İlla haber sitesi açacaksanız da kategori bazlı ya da yerel sitelere yönelin.
Hocam zahmet edip bu yazıyı yazdığınız için çok teşekkür ederim.
İşin gerçeği forumda 1 ay'da news'e kayıt yaptım gibi konuları görünce kendimi bir nevi test etmek için açacağım ve günlük 10 haber + 2 teknoloji, otomobil veya sağlık konusunda makale yazarak 1 ay boyunca devam edeceğim. Köşe yazarları konusunda ne yaparım bilmiyorum.

Söylemiş olduğunuz ücretlerle köşe yazarı, seo çalışması vs yaptıramam çünkü bu ara işsizim :/ ve bu işsizlik süresini site ile avantaja çevirmek istiyorum.

Tabi test etmek içinde olsa sağlam giriş yapmak istiyorum ve bana göre en önemli ve belirleyici etken domian, bu yüzden bu konuyu açtım ve araştırmaya da devam ediyorum.