fyzllh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Gaziantep Budget çalışanıyım. Eğer araç rent a car kaskoluysa polis tutnağı oldugu sürece ki sizin var cebinizden beş kuruş masraf çıkmaz. Tabi bu kurumsal firmalar için geçerli olabiliyor. Eğer lokal firmalardan araç kiraladıysanız imzaladığınız açık senet, sözleşme vs. belgelerle üzerinize çok gidip hem araç masrafı hem de araanın tamir süresini +kâr payıyla isteyeceklerdir.
DEKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnek için google'da senetli rent a car sözleşmesi şeklinde aratarak buraya ekleyim dedim ama hepsinde firma isimleri yazıyor, ithamda bulunmak gibi olur bir önceki mesajımdan sonra PM atıyorum bir tane.
loc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Rent a car kaskosu sizi muhtemelen kurtarır. Fakat şöyle bir durum mevcut. Araç hasar ücreti + günlük kiralama bedeli rent a car kaskosu limitini aşıyorsa aştığı kadarını sizden isterler. Şöyle söyleyeyim orta segment arabalarda çoğu rent a carın 7000TL gibi bir rent a car kaskosu vardır. Bu miktarı aşarsa + miktarını sizden alırlar.
Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun kardeşim. Kaza ile ilgili bilgileri özelden yollarsan yorumlayabilirim. Ama kasko açısından pek bilgim yok. Yukarıda arkadaşlar o konuda yardımcı olmaya çalışmış. Gelmiş geçmiş olsun diyelim.
ozk4n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak rent a car firmasını arayıp aracın rent a car kaskolu olup olmadığını öğrenmeniz gerekliydi. Ek olarak polis tutanağında eğer araç rent a car kaskolu değil ama siz rent a car dan araç kiraladım derseniz sigorta para ödemez. Sizin ödemeniz gereken ücret ise sadece aracın yatma bedelini ödersiniz. yani araç 10 gün sanayide kalcaksa kira bedeli X 10 ödersiniz. Ama dediğim gibi önemli olan aracın rent a car kaskolu olup olmadığı ve polis tutanağında sizin aracı rent a car dan kiraladığınızı belirtip belirtmediğiniz.
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Şuan tutanak geldi elime aldım ve inceledim. ilk 4 araç ve şöföründe kusur bulunmamış. 5 . araçta bulunmuş bütün kusur. En arkadan çarpan o olduğu için sanırım. Garibim aslında çok hafif çarptı bana gerçi çarpmasa bütün suç bende gözükecekti demek ki. Ama kazadaki problem 2. ve 3. arabadan kaynaklanıyor şimdi üzüldüm.