dotnetDeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tartışma çıksın istemem fakat, yenilikten bahsedip desteği kesilmiş karşında muhattabını bulamayacağın bir dil kullanıyorsun. Kalıplara sığmamaktan bahsedip microsoftun izin verdiği kadar kullanabileceğin bir dilden bahsediyorsun. İki keredir birbirinden bambaşka teknolojiler olan java ve .neti bir arada kullanıyorsun birbirinden bağımsız iki farklı şeyi.

Arkadaşların yenilikçiden kastettiğinin içinde çağa ayak uydurmakta mevcut eminim ki. Örneğin sen o "classic asp kullanarak yaptığım harika işler" kalıbında kastettiğini şuan günümüz teknolojisinde nodejs ile çok daha kolay ve asenkron şekilde yapabilirsin. Klasik asp ile yüzbinlerin kullandığı yapıda bir çok optimizasyon problemi yaşayıp bunu çözmek için vaktini harcarken "yenilikçi" kişiler bunu çok daha kolay yollardan çözebiliyor.

Ben klasik asp nin a sını dahi bilmem, fakat asp.net mvc ve php kullandım. Desteği kesilmiş daha adı anılmayan bir teknolojiyi kullanıp yukarıda savunduğun şeylerin konusunu yapman insanlara karşı kendini güldürtmene sebep olur.

Senin mantığına kalırsa frameworkte kullanmayalım, herkes kafasına göre kod yazsın. Yarın öbür gün bir şirkete girildiğinde kimin ne kod yazdığı anlaşılmasın.

Her neyse ben sadece ortada olan tezatlığı göstermek istedim. Kimin ne dil kullandığı nasıl kullandığı beni ilgilendirmez. Fakat arkadaşların bahsettiği şeyler ile senin savunduğun çok farklı. Ayrıca hala java ve .neti nasıl bağdaştırdığını anlayamadım.(bana fonksiyon isimlerini , oop barındırmalarını, syntax benzerliğini örnek vermezsen sevinirim. Herhangi bir os üzerinde çalışırken dahi extra bir katman bulunduran java yı .net ile bağdaştırmanı gerçekten anlamadım açıklarsan sevinirim)

Ayrıca burada insanlara " benim yaptığımı yeni dillerle yapamazsın " demen çok gülünç , burada kimin ne seviyede yazılımcı olduğunu ne kadar yetenekli olduğunu bilemezsin.

C++ örneğin ise beni çok güldürdü, c++ eski fakat güncel bir dildir. Asp gibi desteği kesilen kullanılmaz bir dil değildir. Makineye olan yakınlığı hızı ve kullanım alanlarından dolayı hala tutunuyor tıpkı C gibi. C++ ı nasıl klasik asp ile bir tutabiliyorsun ? Yazılan bir çok şeyin temelinde bulunan bir dili. İşletim sistemleri, sistemlerin driverları, embedded sistemler ve daha aklıma gelmeyen bir çok alanda kullanılan bir dil.

Delphi demişsin, burda tüm dilleri saymaya mı kalkacağız ? Hepsinin farklı kullanım alanları var. Ve buradaki arkadaşlar web programlama alanına yönelik konuşmuşlar ve sonuna kadar haklılar. Artık mazi olmuş bir teknolojidir klasik asp. Java ee, php , asp.net mvc(evet webformdan da yavaş yavaş uzaklaşılıyor kurumsal şirketlere bakarsanız eğer), node.js python, bunlar web yazılımda kullanılan "yenilikçi" teknolojilerdir.
Tabiki kavga etmiyoruz.. Aslında bu bençe hoş bir muhabbet bilmeyenlere ışık tutar ve hoş bir tartışma aslında ancak yanılıyorsun dostum..

Kalsik Asp dediğin ve bilmem dediğin programala dili php nin tek rakibi olarak bilinse de aslında değil. Şöyle bir düşün hangimizin evinde linux kurulu.... Neyse sistem güvenliğine girmicem çünkü hiçbirimiz linux kullanmıyoruz yalan olur bu konu...

Evet iddalıyım benim klasik asp ile yazdığımı sen php ile yazamazsın çünkü biraz bilesen kütüphanenin sana verdiği sınırların dışına çıkamadığını bilirdin. Kütüphane diye bahsettiğim olay bilmeyenler için: windows kütüphanesi ve linux kütüphanesi yani bu yazılımlarda olmayan birşeyi sen kullanamazsın. Peki sana soruyorum sence bu işte windowsmu iyi yoksa linux mü? Hangisi kasmadan çalışabilir? hangisine bilinen güvenlik önlemleri daha güçlü. Dedimya herkesin kullanığı ne? Klasik asp dediğin linkte yazılan önemli değil bitemez aslada bitmicek çünkü bu dil şu zamandaki gelişimin DNA sı dediğin gibi yada yazılan gibi bitmiş olsaydı hürriyetin sitesi yalan olmuştu.. ve daha bir çok siteninde. Çok büyük sitelin düzenlemesini yaptım farkına bile varmadığın o kadar klasik asp site varki dedikya olay yenilkçi olmak. Evet artık klasik asp ile mysql bile çalıştırıyoruz çünkü sınırımız yok.