yok konuyu açan arkdaş zaten dini yorum istemiş öyle bişey demiyorum ama uzayda dünyadan başka fiziksel yaşam yok diye bir ayet hadis vs hiç görmedim duymadum,
birde sanırım benzerini cübbeli Ahmet hoca da demişti milet uzaya ölümsüzlük için gidmiyor ki,ayrıcı kıyametin dünya üzerinde kopacağına dair bir ayet (varsa saygım sonsuz), yada güçlü bir hadis var mı,İnsanlık dünyada başladı ama sonu dünyada mı olacak acaba,
Aksini duydunuz mu? Kur'an ve Hadislerde ve İslamiyette alim olan ve ümmetin bel kemiği olan muteber 4 mezhep imamından uzaylıların varlığı hakkında bir delil var mı?
Din mantık dini değil ve kendi mantığımıza göre dini yorumlarsak küfre kadar yolu var. Cübbeli zaten şirkin içinde kitaplarında ve konuşmalarında şirkin içinde olduğu açık. En basitinden Mahmud hocayı -Haşa Allah'ın ete kemiğe bürünmüş olarak görmeleri şirk olarak yeter. (Şirkin tanımı için ilgili Ayet ve hadislere bakılabilir) İşin içinden çıkamadığı konularda hakkı söylemesi gerekirken mevzu hadislerden kaynak vererek ispat etmeye çalışıyor çok kez bu olay yaşandı. Allah hidayet eylesin. Dolayısıyla onun bu sözü uzaylıların varlığına delil olamaz.
Olaya farklı bakıyorsun soruma da cevap vermemişsiniz. Yarın bir gün uzaylılarla tanışırsak bu dediklerin seni zora sokacaktır. Hangi Alim kabul etmiyor ve neye dayanarak olamayacaklarını ileriye sürmüşler, bunlara dair kaynak vermemişsiniz.
Bana düşeni kadar, yeterli cevabı verdiğimi düşünüyorum ve daha sonraki süreç sizin araştırmanıza kalmış ve meseleye sadece imani nazardan bakıyorum (bilim vesaire değil) ve bahsettiğiniz gibi bir durum olursa (asla inanmıyorum) kaybedeceğim bir şey yok ve imanın şubelerinde uzaylılara iman diye bir seçenek yok.
Göklerde nice melekler vardır ki onların şefaatleri; ancak Allah’ın izniyle, dilediği ve hoşnut olduğu kimselere yarar sağlar.
Necm Sûresi Ayet Meâli