Bence biz canlı kavramına çok farklı bakıyoruz o yüzden bulamıyoruz. Dünya da bir canlı aslında diye yola çıkabiliriz. Bizi onun içinde yaşıyan canlılar olarak bakabiliriz. Virüs, hücre, insan misali.

Canlıya sadece nefes alan düşünen üreyen diye bakmak çok yanlış bence. Bizim ortamımızda onlar vardı ona göre evrildik bizde.

Veya Jüpiterin Yükselişi filmindeki gibi de olabilir ilginç bir şekilde. Bir sürü teori atılabilir. Evren hangi fizik kuralında ya da fizik nedir, kuralı demek ne demektir falan diye dibe girmek gerekir bence. Çünkü en basitinden bizim formumuz olan hayvanları bile adam akıllı anlayamıyoruz. Bebekleri bile tam anlayamıyoruzki kalkıp tüm evrenin sırrını öğrenmeye çalışalım. Carl Sagan'ın çok güzel bir sözü var, bizden sonraki nesilin kuantum fiziğini içgüdüsel olarak algılayabileceği gibi.

Çok ilginç çok güzel şeyler bunlar ama hangisi doğru ya da mutlak doğru bilemeyiz. Bu yüzden uzaylı ya da başka bir "canlı" forma ulaşmak amacı bize sadece "uzaylı" filmlerinde gördüğümüz şeylere ulaştığımızda başarılı olmuş gibi gelecektir.

Hadi ben yemeğe kaçtım çok karışık bunlar çook