@Redhack;
Ben fazla uğraşmıyorum neden uğraşmadığım zaten yazdığımdan çıkarılabilir. Kurumsal bir site düşünün firması için web sitesi açmış, yok seo yok bilmem ne bunlarla mı uğraşacak, ilk 500 de bile görünmüyor ve rekabet çok az. Alakasız binbir türlü site çıkıyor, spam yapan siteler çıkıyor ama ürünlerini tanıtan firmasını tanıtan bu firma aramalarda yoktur. Daha önce böyle değildi ve bu gün geçtikçe çoğalıyor, seo meo hikaye amaç bir tekel oluşturmak reklama ağırlık vermek.
Diğer arama motorlarında hiç bir sorun yaşamıyorum ilk sayfada fazla bir çaba sarf etmeden görünüyor sitelerim, nedeni bu arama motorlarının kötü mü olması yoksa google nin sözde çok mu iyi teşhislerde bulunması. Google gelişmiş bir arama motoru değildir aptal bir arama motorudur ne yapacağını şaşıran ve bu nedenden dolayıda işleri eline yüzüne bulaştıran bir arama motoru.
Google yi her zaman savunanlar çıkıyor daha geçen gün konu açtım yardım istedim ki yardımdan daha ziyade veryansın etmiştim ancak yine bilgisizlikle suçlandım. Savunanlara tek sözüm 10 sene 20 sene sonra hepsini göreceğimi belirtmek. Bırakın büyük sitelerle rekabeti arama motoru diye bir şey kalmayacak, parayı veren düdüğü çalacak. Şuan yüz binlerce kişi googlenin eline bakıyor, google abi ne derse onu yapmaya çalışıyoruz, google bizim sitelerimizi öveceğine biz kendisine tabiri caizse kulluk ediyoruz. Sözde kendisi nasıl bir açıklama yapıyor, sitelerinizi bizim için yapmayın kullanıcılar için geliştirin. Gülsem mi ağlasam mı böyle diyor ama dediği ile aksi davranışları sergiliyor. Site sahipleri neden türlü oyunlara girişiyor google çok adaletli olduğu için mi. Haber siteleri her türlü oyunu sergiliyor neden peki bunun önüne geçmiyor. Dediğim gibi 10 sene sonra bu tekele karşı insanlar ayaklanacak başka formüller aranacak. Ama bugün biat etme günü maalesef.