Site için dün sitemap gönderdim tarama yaptı ama henüz dizine eklenen yoktur. Google'nin keyfine kalırsam işimiz var.
"Google gibi Getir" bölümünü kullansam daha çabuk index alır gibi geliyor zaten içerik fazla yoktur ama sitemap gönderdiğim için de bu bölümü kullanmak istemiyorum sanki kafası karışıyor bu seferde.
Anlamıyorum ki bu google bir kere bile istediğim gibi davranmıyor, local de hazırladığım wp içeriği domaine taşıdım ayarları yapana kadar robots.txt dosyasında engelleme vardı sonra kaldırıp sitemap gönderdim.
Şimdi index'e bakıyorum "Bu sitenin robots.txt dosyası olduğundan, bu sonuç için bir açıklama bulunmamaktadır." şeklinde index almış. Yahu 5 dakikada ne ara geldin de bu şekilde neden index attın, ben çağırıyorum gel bak şimdi index le diye bu seferde oralı olmuyor. Tam bir bela.
Keyifli bir soru olmuş

Google'a site haritası göndermen ile google bot çağırman farklı şeyler sevgili arkadaşım. Kaldı ki Google'ın kafası karışmaz ama insanların kafasını karıştırdığı bariz. Yeni açtığın sitede oluşturduğun her sayfanın indexlenmesi için Google gibi getir özelliğini kullanmanı tavsiye ederim. Site haritası göndermenin faydasını ise ilerleyen zamanda göreceksin. Eğer iştahlı bir vaziyetteysen ve kaliteli çalışmalar yaparsan ileri zamanlarda artık index almak için google botlarını çağırmayacaksın. Onlar sitenin durumuna göre(her gün, her saat, hemen) belirli zamanlarda sitene uğrayacak. İşte o zaman
siteni tarayan örümceklerin gezinti için kullanacakları harita ve yol tahmin edeceğin gibi site haritasıdır.