Mavi ye katılıyorum, sen tescil edeceksin, patent alacaksın sonra başkası sana ben daha cok para verdim çek git diyecek. Mantık yok.
Ama şunu duymuştum, İsviçre de uluslararası patent enstitüsü var. İkinci adım olarak onu alırsan kralı gelse birşey yapamaz.
Telepati yeteneği kullanılarak dikiş makinasından gönderilmiştir. Yazım hataları olabilir.
Hocam olaya domain olarak bakmıyorum, ben sadece isim üzerinde (örnegin ali baba) hak talebi olabilirmi onun araştırmasındayım. Teşekurler.
3 - 4 yıl bu sektörün içinde bulundum detaylıca bir yazı yazıyorum sizin için.
Öncelikle franchising sistemlerinden uzak durmanızı öneririm. Sebebini aşağıda açıklıyorum.
Tüm ürünleri yani kahveleri, şurupları ve diğer malzemeleri sürekli kendilerinden almanızı isteyecek. Ki zaten parayı oradan kazanıyorlar. 30 Liralık kahveyi size 50 liraya satıyorlar. Ve mecburen alıyorsunuz çünkü franchising sözleşmesinde ürünleri bizden alacaksınız diye maddeler koyarlar.
Bana sorarsanız güvendiğiniz mekanlar varsa. Yani x bölgesinde kesin bu iş gider ihtiyaç var diyorsanız. İlk etapta barista bulmanız gerekiyor. Tüm kahve yapımlarını bilen birini bulursanız size bar düzeninden ürünleri alınacak yere kadar yardımcı olur.
Ki zaten kahve sektöründe bar demek her şey demektir. Bol şanslar.
Çok teşekurler hocam bende zaten franchising sistemine sıcak bakmadıgım için burada konu açma geregi duydum. Herşeyi onlardan kazık fiyata almanın yanında her ay cirodan %3 lük bedelini onlara veriyoruz al ben yemedım sen ye hesabı.
Tescil edilmis bir markayi, baska bir firma gelip kullanacak bir de bayilik dagitacak hic mantikli degil.
Bence bu mumkun degildir.
franchising sisteminin detaylarını pek bilmedigim için ve franchising sistemi yapmıyacagım için acaba diyorum benden sonra franchising haklarını başka biri alsa bende hak talep edebilirmi diye konuyu açmıştım. Teşekurler.