MertWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar,

Önümde bir fırsat var.
Amerika'ya gidip dil eğitimi alabilirim 1 sene. Ve bu eğitimi devam ettirip 2-3 sene orada kalabilirim. Ondan sonra da bir şekilde hayatımı orada kurabilirim. 4-5 sene sonra de iyi bir dil ve belki de parayla ülkeme dönüş yapabilirim.

Ama inanılmaz kararsız kaldım. Bir yanım gitmek istiyor, bir tarafım ise korkuyor cesaret edemiyor.

Bu arada bana orada yardımcı olacak akrabalarım ve yakınlarımız var.

Benim tek çekincem dayanıp dayanamayacağım. Bir insan kendini tanımaz mı? Ben tanımıyorum

Belki de tecrübesi olan, gurbete gitmiş orada yaşayan birileri yol gösterir bana...
Ara sayfaları okumadım belki değinilmiştir ama;

O işler öyle "atla git abi, durduğun kabahat!" le falan olmuyor. Kimisi 2-3 ay zor dayanırken kimisi de var ki birkaç yıl kalabiliyor.

Detaylara girmeden bir örnekle değerlendirmek gerekirse, yakın bir arkadaşım yaz tatili için bir Türk arkadaşının yanına gitti; tabi ilk günler ilk haftalar lay lay lom sonra bu garibim biraz biraz sıkılmaya başladı, sonra biraz daha zaman geçti bildiğin sövmeye başladı .. derken 2 ay sonra koca üniversite mezunu adam buraya gelip annesine sarılınca ağlamamak için kendini zor tuttu

(Genel yorumluyorum) sen daha bir askerlik yapmamışsın ya da üniversiteni şehirdışında okumamışsın veyahut liseni yatılıda okumamışsın tabiricaizse hep bi' ana kucağı.. sonra hoop uzun süreli bir yurtdışı.. kişiye göre değişir ama örnekteki gibi zor olur yani biraz toz toprak yutmadıysanız zor kardeşim.

Bana göre 3 temel;
  1. Şehirdışında üniversite hayatı
  2. Askerlik
  3. Yurtdışı deneyimi

Bu arada Kanada'ya Taşınan Türk'ün hikayesini okumadıysanız, okuyun hem biraz gülersiniz hem de ordaki kısa ve öz mesajı almış olursunuz.

Başarılar