Hocam bahsettiğiniz şey kapitalist sistem. Dünya dengesi kapitalizm üzerine oturtulmuş durumda zaten. Kapitalizm'in en yoğun yaşandığı yerde Amerika'dır

Vergiyse emin olun orada verginin kıralı var. Babam'dan biliyorum.
Fırsat her zaman vardı. Babam uzun yıllar orada yaşadığı için çevresi var. Akrabalarımız da var. Benim dilim var. Okulu ingilizce okudum.
Mesela eğitim almak için gitmek üzere vizeye başvurursanız, bir kursa başvuru yaptığınıza dair belgeleri sunmanız lazım. Bankada nakit bir miktar paranız olmalı mesela 10.000 lira gibi. Bir dünya prosedür var.
Türkiye ile Amerika arasında teori de hiç bir fark yok.Tüm vergi sistemleri,yapılandırmalar,cezalar,yönetim sistemi (başkanlık ve eyalet sistemi hariç) çok benzer.Onlarda her eyaletin kendi polisi var bizde zabıta var.Onlarda da gelir vergisi var bizde de. Amerikalılarda magazini,lüksü seviyor bizim halkımızda.Amerikan halkı da biraz gösteriş meraklısı bizim halkımızda.Irk sorunları onlarda da var bizde de.Yani ben daha ne benzerlik sayayım.Politik olarak da yaşayış olarak da çok benzeyen 2 ülke ve 2 millet.
Fakat bizdeki sorun pratikte.Türkiye'de fakirler vergi öder,Amerika'da zenginler ödüyor galiba.Aylık belli bir miktarın altında kazananlar bir çok vergiden muaflar diye biliyorum.Bana göre Türkiye'de kimsenin hakkını yemeden,vergi kaçırmadan,hile hurda yapmadan yaşayabilen bir insan Amerika'da rahat rahat yaşar.
Bir gün Amerika'yı kendi gözümle canlı canlı görebilirsem bu düşüncem üzerinde de bir araştırma yapacağım.