Merhaba,
- Otomobil Haberleri
- Otomobil Lastikleri
- Otomotiv Sektörü
hakkında düzenli içerik alımı yapılacaktır.
Senelerdir bu konuda tekrar tekrar konu açıyorum. Neden mi?
Arkadaşlar, içerik hazırlarken "kelime doldurmak" ile, "okumaya değecek bir yazı" arasındaki farkı hep gözardı ediyor ne yazık ki.
Yazılarınızı sıfırdan yazmak zorunda değilsiniz. İngilizce sitelerden çevirip, biraz değiştirerek de gönderebilirsiniz. Önemli olan okuyucuya biraz da olsa bilgi vermesi ve Google botları için %100 özgün olmaları.
İçerik Standartları ve Teslimat Şartları
İçerikleriniz en az 355 kelime olacak. (başlık hariç)
Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat edilecek.
- İçerikleri hazırlarken her makale için bir klasör açılacak.
- Klasörün içine WORD dosyası halinde makale konulacak. Bu Word Belgesinde Başlık - 3 paragraf - Youtube Video Linki - Etiketler: etiket1, etiket2, etiket3 şeklinde içerik bulunacak ve aşağıda standartlarını verdiğim Google'ın makaleden beklediği paragraf düzeni, alt çizgi, italik, bold gibi özellikler kullanılmış olacak.
- Klasörün içine makale ile ilgili minimum 1024px çözünürlükte ve konu ile doğrudan alakalı görsel koyulacak (Ferrari haberi yazıp, Murat131 resmi koymayın)
İçeriklerde Bulunması Gereken Temel Özellikler < Bütün içeriklerde bu özellikleri istiyorum.
Günlük en az 10 adet içerik teslim edilmeli. Önümüzdeki 1 yıllık süreç içerisinde ortalama 4000 kadar içerik alımı yapılmış olacak. Başvuracak arkadaş bunu hesaba katsın.
Freelance modunda, maaşlı çalışır gibi sizin işlerinizi yapmak istiyorum diyen arkadaşlar çıkacaktır. Gerçekten işine ve disiplinine güvenen varsa düşünebiliriz. Ama öyle vay ocak yandı, babam çağırdı, annem söyledi, dayım öldü tarzı durumlar karşısında kesinlikle tavizi olmayan bir çalışma süreci söz konusu. Önce iş sonra hayatım diyebilecek kadar profesyoneller sadece bu tip çalışmayı düşünsünler.
Bu şartlara uygun arkadaşlar, daha önce yazdıkları bir "otomotiv" konulu makale örneği ile bana başvurularını göndersin lütfen.
Başvuruda:
Ad Soyad
R10 Nicki
E-posta Adresi
Günlük Yazma Kapasitesi (yukarıdaki standartlarda)
İçerik Ücreti: İstediğiniz fiyatı yazınız
Fatura Kesebiliyor musunuz?:
Ödemeler haftalık / aylık yapılabilir.
"Birçok yazar arkadaşla çalışmayı denedik ama, gelen anlamsız ve kurumsal zihniyetten uzak yazılar yüzünden bir türlü aradığımızı bulamadık.
Kurumsalı sadece Türkçe imla kurallarına dikkat etmek sanan arkadaşlarımız var ne yazık ki. Kurumsal Türkçe'nin doğru kullanıldığı, net ve açık cümlelerin tercih edildiği, gereksiz kelime kalabalığı yapmak yerine, kişinin gerçekten konu ile ilgili ihtiyaç duyacağı bilgileri sunan içeriktir. Bu içeriklerde rakiplerinizi yerden yere vurmak, kendi firmanızı sektörün en büyüğü, en harikası, en muhteşemi yapmak için diğerlerini aşağılayan bir üslup kullanmak gibi lüksleriniz YOKTUR.
İhtiyacımız olan nedir?
- Firmamız sektörün en büyük en çekici firmasıdır. Bu yüzden 400den fazla bayimiz var bizim. (?????) cümlesi yerine
- Firmamız, otomotiv sektöründe önemli isimler arasında yer almaktadır. ..... olarak bize bu saygınlığı kazandıran birçok etken arasında, tüm Türkiye'de toplamı 400'ü bulan bayi sayımızın, etkisi oldukça büyüktür.
İki cümle arasındaki yaklaşım farkına lütfen bir bakınız.
- Rakiplerimizi küçümsemiyoruz.
- Kendimizle ilgili ukala ve itici bir üslup sergilemiyoruz.
- Başarımızı bayilerimizin gururunu okşayarak, onlarla paylaşarak, onları överek anlatıyor, bayilerimizin de gönlünü kazanıyor, yeni bayi adaylarımızı da cezbediyoruz. Bunlar belki çok ince detaylar ama, kurumsal içerik dediğimiz şey de bu şekilde oluşur zaten.
Bunları sağlayabilecek sadece otomobiller ve lastikler konusunda yazı yazabilecek arkadaşlar ulaşırsa sevinirim. Aksi taktirde vakit çaldığı için - trader kullanacağım insanlara. 30 kadar örnek makale geldi. İnanın içlerinde 3-4 yazı hariç, paravan siteyi geçtim, paravan bloğumuzda dahi yayımlanmayacak içerikte yazılar... Kadın bloğu değil, kurumsal içerik yazacağının bilincinde olan arkadaşların başvurmasını istiyorum.
Harun Reşit ÖZEL -
harun@digitalmarketing.com.tr
0505 657 5000