Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 için konu gereksiz yere uzamış. Kırmayın birbirinizi arkadaşlar.

@karan; kesintiler satıcıyı bağlamaz. 75 'ye satıldıysa, hesabında 75 görmek ister. Bunda haklıdır. Bu yüzden 3 'yi göndermen gerekiyor. Birçok kişi 3 için sorun çıkarmaz ama arkadaş bunu istiyorsa yapmak zorundasın. Bak konuda arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyor. Kalan miktarı gönderip, transferi halledin ve tatlıya bağlayın. Moderatörler konuya gelmeden halletmeniz en iyisi.
Değerli Cem Abim Merhabalar. Nasılsın epeyden beri görüşemiyorum. bu domaine teklif vermiştim fiyat yükselince dedim bu kadar para çıkmaz diye bıraktım sonra bakayım konu ne alemde kime kaldı domain diye sanırım bir mevzu olmuş.. aslında bu mesajında senin haklılık payın var abi ama şöyle bir gerçek vardır ki ücret 75 tl ise kesintisi filan alıcıyı hiç bağlamaz. biz birşey alırken bankadan havale yapıyoruz 1,5 tl gibi kesinti yapıyor. Aldığımız ürün 20 tl değerinde ise 18,5 tl gönderiyorum banka 1,5 tl gönderim ücreti kesiyor o şekil yolladım karşı tarafa diyebiliyor muyuz? satıcıda 18,5 tl görse hesabında beni ilgilendirir mi kardeşim ben hakkım olanı istiyorum demez mi ? @karan; nickli kardeşim 75 tl gönderdiğine göre haklılık payı %100 'dür. @ilk; nickli arkadaşım ise haklılık payı %100'dür. ama şöyle bir durum @ilk; nickli arkadaşımı hatalı duruma yani haksız duruma düşürüyor. Biz senelerden beri ödeme bilgilerin yanına eğer paypal varsa +3 5 7 8 neyse artık komisyonumuzu yazarız. çünkü hesabımızda tamı tamına paramızı görüp satışımızı gerçekleştirmek isteriz. mesela bir örnek göstereyim yakın zamanda satış için ihaleye verdiğim domain konusunu... ( Konu için tıklayınız )

konuda ödeme bilgileri görüldüğü hal üzere bakınız paypal (+3 tl komisyon) yazmışım. yani 100 tl'ye sattıysam domaini veya başka birşeyi alıcı bana paypal ödeme yaptığı zaman dur o zaman konuda belirttiğim gibi 100 + 3 = 103 tl göndereceksin deme hakkım doğar. ve o şekil ödeme yapmak zorundadır. eğerki komisyon belirtmemişsem bana 100 tl gönderdi ise 97 tl boyun bükeceğim ve güle güle hayrla harcayacağım inşaALLAH..Baktım ki @ilk; nickli arkadaşımın konusunda böyle birşey görmedim. konuyu baştan hakim olarak yazdım bu satırları çünkü haksızlık yapmak istemedim. konuyu şuraya getireyim @ilk; nickli arkadaşım eğerki sen +3 komisyon yazsaydın paran tam gelirdi. yazmadığın için bilmediğin için sıkıntı oldu gereksiz bir munakaşa oldu. kim bilir @karan; nickli arkadaşımızın 3 tl için kalbi kırıldı. yani konuya hakim olmak için araştırmak öğrenmek gerekiyor kanaatimce. Biz Müslüman olarak emrolunduk. iyiliği emredip insanları kötülükten alıkoyacağız. hayatımızı ticaretimizi yemeyi içmeyi hatta ve hatta eşimizle birlikte olmayı bile islama göre yaşayacağız. Hz.peygamber sav buyurduğu üzere ; (Doğru tüccar, peygamberler, sıddıklar ve şehidlerle beraberdir.) [Hadis kaynak : Tirmizî]

dolandırılıktan uzak duralım hakkı ile ticaretimizi yapalımki bereketlensin işimizde paramızda..Son mesajım tüm userlere olsun.

selametle. dua ile kalın ALLAH'a emanet olun..