DarthWorm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben anlamiyorum ya sevdigim kiz alevi,ben sunni..Ailesi karsi cikiyor mezhep farkindan dolayi..Ne yapalim arkadaslar sevmeyelim mi

Mobilden gönderildi
Her alevi de her sunni de bir değildir bütün alevileri ve butün sunniler genellenemez demekle başlayayım.

Sunni de olsanız gelir farkı varsa sorun olur.

Onun dışında sizin veya karşı tarafın ailesi tutucuysa sorun olur.

Tutucu bir aile iseniz mesela evlendikden sonra kapan diyecekseniz boşuna kızı üzmeyin hem onu hem kendinizi ve ailenizi yorarsınız.

Eğer siz dinini yaşayan veya yaşamak isteyen biriyseniz daha detaylı bilgilendirilmeniz lazım zira sunniler bile kendi dinlerini bilmiyor vede yaşamıyor, ama birgün birşey oluyor ve yaşamaya başlıyor çünkü ruhen bazı şeyler ona inandırıcı geliyor heran dönüş olabilir.

Not: alevilerden kız almak zor değildir tam tersine son zamanlarda alevi kızları sunni erkeklerle evleniyor.

Aleviler sunnilerin kızlarını mutfağa sokmayacağını onun pişirdiğini yemeyeceğine düşünüyorlar doğrudur sunniler abdest(gusul) almadıklarını düşündüğünden mutfağa girmesine izin vermezler.

Bizde öyle birşey olmadı evlenmeden mutfağada girdi soframıza da oturdu.

Ayrıca alevilen alevi olduklarını saklarlar hatta isimlerini bile gizlenmek için çok ulvi isimler kullanabilirler o yüzden bu isimden asla alevi çıkmaz demeyin Çıkar boru gibi.
Mesela kardeşimin söylediğine göre kız alevi olduğunu evlenmeye karar verdikden sonra söylemiş ben alevi olduğumuzu bilmiyordum demiş

Bizde alevilerden kız aldığımızı sandık ama alamadık zira çok güçlü aile bağları var hepsinde aynı olacak die bir kaide yok baştaki yazdığıma bakın ve çok sayıda yalanı var 2 yıldır devam eden ama kardeşim dahil ailecek mutsuz olan bir ailemiz var kardeşim mutlu olsa bizde mutlu olurduk.

Bu konu son zamanların en bomba konusudur ve müzdaripi çoktur.

Umarım birilerinin işine yarar.Herkes kendisine yaşantısına baksın ve ona göre karar versin sonradan zor olabiliyor kişiler karşı tarafı üzmekden çekinirken kendini harap edebiliyor..

AMA ŞUNU DA UNUTMA : BENİ BİLEN KURT YESİN DERLER