Merhabalar,
hizmet detaylarını bilemiyorum fakat genel bir yorum ile günde 5 milyon kişiyi kaldırmaz ve 4000TL bu sunucunun asıl değerinin yaklaşık 20 katı bir ücret.
4000TL'ye güzel bir sistem kurarak 5milyon ziyaretçiyi kaldırabilirsiniz fakat bu sunucuya 4000TL verirseniz ancak paranız boşuna gider ve kayıptan başka bir işe yaramaz ne yazıkki. Önemli olan anlık ziyaret ve işlem sayısı fakat 5 milyon günlük ziyaretçi için bu değerler bile çok yüksek olacaktır. Anlık 2000 civarı peak yapan sitelerin 100-120k hiti olduğunu düşünürsek sizde yaklaşık olarak anlık 40-50k ziyaretçiden bahsedebiliriz en iyi ihtimalle.
Bu konudaki önemli sorular; bu hitin kaynağı nedir, organik mi yoksa bir anda yönlendirme ile mi geliyorlar? Geldikleri sayfanın boyutu/yapısı/sorgu sayısı gibi etmenler çok önemli bu soruyu cevaplamak için.
Mesela şu anda nasıl bir yapı üzerinde bu 5 milyon hit alan site? Yoksa sadece 5 milyon hit alacağını kabul mu ediyorsunuz?
Kısaca günde 5milyon hit ciddi bir kazanç da demek bu bağlamda böyle ufak makinelere sisteminizi taşıyarak riske girmemenizi öneririm.
İyi çalışmalar.
Merhaba hocam cevap için çok teşekkür ettim.. 5Milyon derken sadece bir varsayım yani bu sunucuya bu kadar para verirsem acaba 5milyon kaldırabilir mi diye düşündüm yani bu sunucuyu alsam bi server şirketinde barındırsan hiti çok yüksek bi kaç site koysam içine kaldırabilir mi diye düşünüyorum ama cevabından şunu anlıyorum bukadar para etmez bu sunucu demek istiyorsun sanırım aydınlattığın için tekrar teşekkür ediyorum..