Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda tanıtım yazısı alırken nelere dikkat etmeliyiz kısaca ona değinmek istiyorum çünkü bu konuda çok hatalı davranışlar sergileniyor bunların neler olduğunu belirtmeye çalışacağım.Öncelikle tanıtım yazısının hassas dikkat gerektiren bir olay olduğunu belirteyim hani meşhur sözümüz kadın adamı rezil de eder vezir de denir ya tanıtım yazısı da öyle sitenizi filtreye de sokar en yükseğe de çıkarır.

Tanıtım yazısı alırken;

• Başlıkta da yazdığım gibi tanıtım yazısı denilince aklımıza "evet arkadaşlar bugün xxx.com sitesini size tanıtalım" şeklinde bir giriş cümlesi geliyor.Hayır bu böyle olmamalı bu şekilde hiçbir faydası olmayan aksine sitenize zarara olan bir tablo çıkar ortaya.

• "Tanıtım Yazısı" adını bir defa aklınızdan çıkarın bunu sitenize eklediğiniz sıradan bir içerik gibi düşünün.Kendi içeriğinize ne denli özen gösteriyor başlığını seçerken pür dikkat davranıyorsanız "tanıtım yazısı" hazırlarken de aynı özeni göstermelisiniz, sitenizin reklamını yapmaktan ziyade bu normal bir makale şeklinde olup eklediğiniz sitenin doğal yapısına uygun şekilde olmalı.

Örnek verelim:

Sizin bir teknoloji içerikli blogumuz olsun başka bir siteye tanıtım yazısı ekleteceğiz.Seçeceğimiz site mutlaka bizim içeriğimizle uyuşan bir site olmalı bunu herkes biliyor zaten.Asıl önemli nokta hazırladığımız içeriği kendimize göre değil de tanıtım yazısı ekleteceğimiz sitenin doğal yapısına uygun şekilde hazırlamalıyız.Eklediğimiz yazı sitenin doğal akışına uygun sıradan bir makalesi gibi olmalı.Araya ise hedef kelimeleri direkt değil de daha önceki makalemde belirttiğim üzere dağıtarak; kelimemiz "teknoloji haberleri" örneğin teknoloji ve haber kelimelerini birkaç farklı cümlede linklememiz yeterlidir.Önemli olan kendi sitemizin başlığı ve keywordlerinde hedef kelimemizin geçmesidir örümcekler bağlantılardan gelip bunu görecektir zaten "ücretiyle tanıtım yazısı aldığımızı Google'ye ifşa etmeye gerçekten gerek yok".

Tanıtım yazısında link verirken abartmamalı sadece anasayfaya değil de yükselmesini istediğimiz konularımıza da link vermeyi ihmal etmemeliyiz.Linkleme yaparken bu yolu izlemek örümceklerin dikkatini dağıtır ve çeşitlilik oluşturmak her zaman faydalıdır unutmayalım.

Bu yazdıklarım tamamen araştırmalarım sonucunda edindiğim nacizane çıkarımlardır..Faydalı olmasını ümit ediyorum..