giyim işlerinde ustalık belgesi mi olur yahu. Bende gıda üzerine iş yeri actım bildigin bakkal tarzı ancak belediyen herhangi bir belge talep etmediler. Sanırım adamlar yasalara full bağlı kalmak istiyorlar örnek vermek gerekiyorsa cafe açmak istediginde işyerin 2. katta ise girişte tekerli sandalye girişi bulundurmak zorundasın gibi.
Belediye çalışanını şunu demen gerekiyor ben giyim satıyorum üretim yapmıyorum ki burası kuaför mü diyeceksin.
Bence ordaki görevli yanlış anladı olayı, kendi yaptığınız ürünleri satmadığınız sürece ustalık belgesi istenmiyor diye biliyorum.
Sizlerle aynı fikirdeyim. Üstüne basa basa söyledim. Dedim ne üretim ne dikim olacak. Dışarıdan geçen gençleri ve ihtiyarları gösterip " Şunlardan birini oturtsam onlar bile satar bu ürünleri, neyin ustalık belgesi bu diye". Kural öyle diyorlar. Gittim çıraklık eğitime. Müdür ile görüştüm. Dedim bari hanımı yazdırayım da belge alalım. 3 yıl sürüyormuş belge almak. Birde öyle her isteyeni kayıt etmiyorlar. Ustalık belgesi olan birinin yanında 1 yıl çalışması gerekiyormuş kayıt olmak için.
Bu nedir anlamadım. Her şey hazır ama bunu bekliyoruz. Hani belki dedim, belediyede çalışan bir arkadaş yol gösterir diyerek açtım konuyu.