Merhaba,
Bir kaç soru sormak istiyorum :
Bir yandan cloud bir yandan da vds dediğiniz için durumu şöyle anlıyorum : "Cloud bir yapıda oluşturduğunuz vds leri satışa sunuyorsunuz". Sanırım doğru anladım?
Cloud yapılarda öne çıkan; birden fazla tam yedekli disk yapıları ve donanım yapıları olduğundan yayın kesintisinin olmaması ve veri yedekleme/kayıp işlemlerini ortadan kaldırmak değilmidir? Dolayısı ile ek yedekleme ücreti ile arkadaşların sormuş oldukları yayın kesintisi soruları yukarıda ki vds ile de birleşince iyice kafamı karıştırdı.
Bu bahsettiğim noktaları açıklarsanız, önümüzdeki ay dolacak olan vds lerimden birisini buraya taşımak isterim.
Saygılar,
İyi çalışmalar.
Alıntı
Cloud yapılarda öne çıkan; birden fazla tam yedekli disk yapıları ve donanım yapıları olduğundan yayın kesintisinin olmaması ve veri yedekleme/kayıp işlemlerini ortadan kaldırmak değilmidir? Dolayısı ile ek yedekleme ücreti ile arkadaşların sormuş oldukları yayın kesintisi soruları yukarıda ki vds ile de birleşince iyice kafamı karıştırdı.
Disk yedekleme ile hardware yedekleme farklı konulardır şöyleki
Diskin biri arızalandığında Raid sayesinde sistem disklerin zarar görmesinden etkilenmez . Ancak veri yedekleme X bir tarihe sorunsuzca geri dönüş yapmanızı, sildiğiniz bir dosyaya erişmenizi ya da virüs bulaşmış sisteminizi kurtarmak gibi işlemlere yarar.
Biz teşekkür ederiz