nazar1973 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi arkadaşlar bende sizlere bir şey sormak istiyorum. Benim Yaz ayların da günlük tekil ziyaretçim bu aralar 15-20k ve sayfa dolaşım ortalama 60 k. Günlük indirilen Kb 500,000kb kadar. Bu Kış aylarında bu günlük tekil 60 k bulduğu ve biraz geçtiği zamanlar oluyor. Tabi ona oranlla Günlük indirilen kb o oranda artıyor. Şimdi Arkadaşlar ben sitemi taşırsam sizce nasıl bir sunucu veya Kaç gb disk alanı kaç gb Trafik almam uygun olur. Benim yaz kış her ay host sağlayıcıma ödediğim ücret aylık 550 tl ben bunun çok fazla olduğunu düşünüyorum ve bu işten gerçekten anlayan arkadaşların sorularıma cevap vermelerini umuyorum. Sitemi taşısam bu durumda nasıl bir Host veya gerekirse sunucuya geçmem gerekir? Lütfen bilgili olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Aylık 300 TL gibi rakamlara ortalama 32 GB ram, 100 GB SSD, Sınırsız Trafik, 8 Core Cpu, 250 Mbit Hız ve Yurtiçi lokasyon ile Dedicated (kiralık) sunucu sahibi olabilir veya aynı özelliklerde sadece lokasyon yurtdışı olmak kaydıyla aylık 200 TLye buna sahip olunabilir.

Not: Yanlış anlaşılmasın, sunucu satmıyorum. Bilgilendirme amaçlı yazdım.