nazar1973 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu uygulamay kullanmıyorum.Çünkü her girdiğim sitenin reklam yerleşimi ve çıkn reklamları,temada reklamların nerelerde nasıl durduğunu inceliyorum. Fakat oğlumun Pc sinde kurulu çünkü sürekli oyun vs indirdiği için pc sine reklam virüsü yerleşiyor bu sebeple kurulu. Mesela o izin vermiş olduğunuz sitelere girdiğiniz de hiç reklamlarına tıklıyor musunuz. Eklenti şu şekilde olsa mesela ben kullanabilirdim. Giren kişiye eklentiyi devre dışı bırakmaya zorlamayacak ama kişi siteme girdiğinde de eklenti işe yaramayacak ve reklamların görünecek. Bu eklenti Alexa için kötü olabilir mi? bir de işin o yönünü düşünmek gerek. Adsensenin bu duruma hoş bakmayacağını düşünmemin nedeni ,geçenlerde başka bir başlıkta Adsensenin Reklam ve çerezler hakkında bir bildiri vs yayınlanmasını zorunlu kıldığını konuşmuştuk. Yani Google dolayısı ile Adsense İnternet kullanıcılarının haklarını önemsiyor. Reklam görmek istememe haklarını bu şekilde önlerine bir set çekmemize emin olun hiç hoş bakmaz.
Evet, sık kullanılanlarımda yer alan ve güncel kullandığım sitelerin reklamlarını tıklıyorum. Ancak sayıları 5-6 tane.

O şekilde eklentiyi arayan çok arkadaş oldu ama sanırım bir sonuca ulaşılamadı.
Arada konulara bakıyorum da, uyarı vermeden direkt olarak gösterse hoş olurdu.

Alexa konusuna açıkçası takılmıyorum pek ama Adsense şu an dikkate almasa da, belli bir süre sonra ban sebebi saymayacağının garantisini veremeyiz sanırım.