Açıkçası zannetmiyorum bir zorlama olarak kabul edeceğini adsense'in ama belli olmaz tabi ki yine de.
Aslında asıl sorun çok belli.
Ne yazık ki ben de kullanıyorum ad block ve nedeni dizi, film ve spor sitelerinde çıkan olmaması gereken reklamlar.
Kimi zaman yoğunluğu, kimi zaman da türü nedeni ile yalnızca belirli siteler için izin vermiş durumdayım. Bu siteler de, sevdiğim ve bana destek olan siteler.
Kadınlar Kulübü, sıklıkla takip ettiğim bir site olmasına rağmen, sırf çıkan bu uyarı nedeniyle asla açmıyorum ad block'u.
Mobilden girince de, tıklamama konusunda azami dikkat ediyorum.
Ben bu uygulamay kullanmıyorum.Çünkü her girdiğim sitenin reklam yerleşimi ve çıkn reklamları,temada reklamların nerelerde nasıl durduğunu inceliyorum. Fakat oğlumun Pc sinde kurulu çünkü sürekli oyun vs indirdiği için pc sine reklam virüsü yerleşiyor bu sebeple kurulu. Mesela o izin vermiş olduğunuz sitelere girdiğiniz de hiç reklamlarına tıklıyor musunuz. Eklenti şu şekilde olsa mesela ben kullanabilirdim. Giren kişiye eklentiyi devre dışı bırakmaya zorlamayacak ama kişi siteme girdiğinde de eklenti işe yaramayacak ve reklamların görünecek. Bu eklenti Alexa için kötü olabilir mi? bir de işin o yönünü düşünmek gerek. Adsensenin bu duruma hoş bakmayacağını düşünmemin nedeni ,geçenlerde başka bir başlıkta Adsensenin Reklam ve çerezler hakkında bir bildiri vs yayınlanmasını zorunlu kıldığını konuşmuştuk. Yani Google dolayısı ile Adsense İnternet kullanıcılarının haklarını önemsiyor. Reklam görmek istememe haklarını bu şekilde önlerine bir set çekmemize emin olun hiç hoş bakmaz.