5 ay önce kurduğum websitem şu an maşallah 15k+ hitleri görür hale geldi.
Guzel.net ile çalışıyorum hosting konusunda. Ve hit arttıkça aylık bant genişliği sorun olmaya başladı. Geçen gün paketi yükseltip 50gb kotalı pakete yükselttim. Fakat 3 günde hemen kota doldu. Guzel.net ile görüşmem de türkiye sunucusundan avrupa sunucuya taşımayı önerdiler. Fakat ben bunu istemiyorum sitede sorun yaşanabilir diye. Hosting değiştirmek istiyorum bu seferde daha hostingin 6-7 ay kadar süresi var ona verdiğim para boşa gidecek. Siteden şu an bir gelirim olmadığı için birde sitede radyo olduğu için hem radyo hosting hem normal hosting çok ağır geliyor maddi anlamda. Guzel.net in limitsiz paketine geçmek istediğim zaman da fiyat 189 tl gibi bir rakamı buluyor. Ve sitede sık sık hosting kaynaklı kopmalar yaşanıyor bir kaç dk lık.
Hosting değiştireceğim zaman ise hosting firmasının tüm site taşıma işlemini ücretsiz yapmasını istiyorum aslında bir sıkıntı yaşamamak için.
Hosting firmalarını araştırdığım zaman bir çok site yedekleme konusunda biraz yetersiz gibi. Veya bu yedekleme ve geri yükleme işlemini para ile yapıyor buda bence biraz sıkıntılı durum.
Türkiye altyapısı istiyorum ben tüm hitim türkiyeden ve sitem türkçe.
Sunucu kiralama işini düşündüm fakat fiyat yüksek hemde bir sunucuyu yönetecek becerim var mı emin değilim.
Hosting konusunda benim araştırmalarım da şu firmalar gözüme çarpanlar
NATRO
TURHOST
HOZZT
NETİNTERNET
CLOUDBUNNY
ALASTYR
İSİMTESCİL
Dediğim gibi maddi olarak aslında çok çıkamıyorum ama siteyi de bu seviyede bırakmak istemiyorum ve daha ileri taşımak istiyorum. Site altyapım wordpress ve sizlerin desteklerini bekliyorum.
Site de hosting sponsoru şeklinde reklam karşılığı kaliteli bir hizmet sunacak birileri de olursa benim için çok daha iyi olur.