GERÇEK ANLAMDA EDİTÖR ARIYORUM C/P EDİTÖRÜ DEĞİL.
Arkadaşlar wordpress paneldeki taslak makalelerimi okuyup yazım yanlışlarını, noktalama hatalarını, Türkçe dilbilgisi yanlışlarını düzeltecek bir ekip arkadaşı editör arıyorum. Şu an hali hazırda yoldaki ile beraber 4 makalem editör düzenlemesi bekliyor. Makaleler akademik referans olarak kullanılan tarzda yazılar. Bu yüzden çok detaylı inceleyen bir okuyucu grubum var, bende Türkçe olarak çok az yazıyorum o yüzden dilbilgisi kurallarına pek dikkat etmiyorum, bazı kelimeleri Türkçe'ye çeviremiyorum. Çoğunluklada klavyenin azizliğine uğruyorum.
Kısaca editör arkadaş tıpki dergi editörü gibi yazıları okuyup hataları düzeltecek. Ekstradan bir paragraf yada cümle eklemeyecek, eklenmesi gerekiyorsa bana bildirecek. En ufak yazı (giriş yazısı hariç) 3000 kelimenin üzerinde. Çok fazla hata yok fakat arada gözümden kaçanlar var. Yazılar dijital dünya ve darknet hakkında. İçerik psikolojik olarak biraz ağır bu yüzden okuyucunun daha doğrusu editörün objektif olması gerekiyor. İngilizce bilmesi bazı terimler için iyi olur fakat şart değil. Bana sorabilirsiniz.
Daha önce çalıştığım editör yazılarımın önceki versiyonlarını alıp bir teknoloji sitesine sattı. Makalelerdeki kuramların yayınlanmış bir örneği dahi yoktur. İçerik çalma durumunda ne olacağını söylemiyorum. Eğer o niyetle işi alan olursa sıkıyorsa denesin ve ne olacağını görsün diyorum sadece. Açık tehdittir.
Totalde 9 yazı olacağından anlaşılacak arkadaş ile ileride de (kimya alanındaki makalelerde de olabilir) çalışacağız. Tekliflerinizi kendinizi tanıtan kısa bir yazıyla PM yoluyla alabilirsem sevinirim. Makale yazarları ya da Türk dili hakkında akademik kariyer yapan kişiler tercihim olsada dilbilgisi kurallarına uyan herkese kapım açık. İş hemen değil 1 hafta içinde başlayacaktır. Ücretlendirme konusunda nasıl çalışacağınız size kalmış. Bir kaç saatte düzeltilebilecek şeyler, yani kitap okumak gibi düşünün bu işi. Ödemeler enpara üzerinden yapılacak.
Düzenlemeler kesinlikle ve kesinlikle wordpress panelinde olacak, yazılar word gibi kelime işlemcilere kesinlikle ve kesinlikle aktarılmayacak, aktarılsa dahi geri panele kopyalanıp yapıştırılmayacaktır. Bunu rahatlıkla tespit edebilecek log modifiyelerine sahibim. Ek olarak yazı sürümleride kesinlikle silinmeyecek.
Benden PM isteyecekler boşuna yazmasın. Zira bu yazıyı okuyup anlayamıyorsanız makaleleri hayatta anlamazsınız. Teşekkürler...