CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel dostum, kusura bakma profil fotoğrafına Atatürk koymuşsun ama felsefesini anlamamışsın.

Biz 2000, 3000 veya 4329 TL olsun demiyoruz.

Gel seninle Küba'ya gidelim. Senelik 108 Dolar (çarp 3 lirayla 324 lira, böl 12'ye aylık 27 lira!) kazanıyor.

Peki nasıl geçiniyorlar?

Küba'da devlet tarafından sağlık (ki dünya'nın en gelişmiş tıp ülkesi olarak gösteriliyor çoğu bilimadamı tarafından), eğitim, barınma, elektrik, temel ihtiyaçlar karşılanıyor.

Çalışan taksiciden, manava kadar hepsi devlet memuru, aldığın aylık 27 lirayla çok rahat geçiniyorsun.

Bizdeki gibi özel sektör olmadığından maaşını devlet ödüyor, patronun devlet, memursun yani. Sigortanı devlet yapıyor, ihtiyacını devlet karşılıyor, yaptığın işten tam verim alıyorsun.

Hadi geçtim Küba çok uç bir örnek. Ülkemize dönelim tekrar. Sadece BDDK'ya göre son 6 ayda ülkede, bizim ülkemizde yani bankada 1 milyon + parası olan kişi sayısı 9000 kişi daha artmış. 9.000 kişi daha milyoner olmuş. Nasıl olabiliyor? Gel izah edeyim.

Bizim şirketin olduğu caddede ev yemekleri yapan bir yer var. Toplam 5 kişi çalışıyor, günde ortalama 300-400 tabak yemek veriyor.

Sahibini çok iyi tanıyorum, dışarıda da görüşüyorum. Çalıştırdığı 5 elemanın hepsinin sigortasını yapıyor, kaba taslak her elemanın giderine 1000 lira diyelim, aylık 5000 lira eleman giderin var.

İş yerine 1500 lira kira ödüyor, doğalgaz kullanıyor, elektrik su faturasına da 500 lira yaz (bu noktalara hiç gelmediği halde yazalım)

5000 + 2000 lira kira ve personel gideri oldu. 1000 lira da erzak gideri yaz, oldu sana 8000 lira.

Günde 300 tabak yemek veriyor, fix menü. 9 TL menü başına.

300 x 9 = 2700 TL, 50 kişi de günde 4 liradan meşrubat içsin 200 TL. Yani 2900 TL

30 gün x 2900 TL: 87.000 TL neydi masrafımız 8000 lira. Kaldı eline 79.000 TL. Vergisini de düş. Adamın aylık kazancı ortada.

Şimdi bu adam patron, ve günahım kadar sevmem. Neden? sömürücünün teki, abisini tanırım pırlanta gibi insan, dükkanı zamanında babaları açmış. Kardeşiyle anlaşamadığı için çekip gitmiş, kitapçıda çalışıyor şimdi. Kardeşinin altında en lüks model arabalar var, instagram'dan en lüks yerlerde fotoğraf paylaşıp duruyor. Yanında sabah 7 akşam 8 çalışan ablaya 1 gün dişçiye gitmek istediği için maaşından kesmekle tehdit ediyor.

Bu adam sadece burada mı var? Bu adamlardan Türkiye'de binlerce var. Göze batmayan zenginler bunlar. O kadınlar bu adamın yanında çalışmaya mecbur, neden bir denetim yok çünkü. Ülkede herkes haksız şekilde zenginleşiyor. Fakir fakirleşiyor. Yaptığım hesaplarda bir hatam varsa söyle.

Bak şimdi 2 gün önce dolar çok fena dalgalandı. Bakanın yaptığı açıklamayla birlikte. Nasıl bir tokatlama olduğunu açıklamış birisi daha önce aynen alıntılıyorum

Bu olayı Amerika'da yap, müebbet hapis cezası yersin. Bir tarafta 1000 küsür lira maaş alıp, açlık sınırının altında yaşayan insanlar var, diğer tarafta sen ve senin gibi e 4000 lira verse devlet iş yeri sahipleri nasıl eleman çalıştıracak diyenler var.

Güzel dostum, bak bu haberi de hükümet yanlısı bir gazete vermiş. Fiyatlar bunun çok daha üzerinde olmasına rağmen paylaşıyorum. Cumhurbaşkanı 1 milyar dolar dedi, maliye bakanı 1.4 milyar dolar dedi, mimarlar odası 5 milyar dolar dedi vs vs.

Hiç başka detaya girmiyorum, sadece asansöre bu kadar para veren adamlar var. Bu ülkede insanlar AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞARKEN.

Bana kimse çıkıp şimdi nasıl olacak diye bir şey demesin, sabaha kadar konuşsak anlamayacaksınız çünkü.

Sen 701 milyon liraya cam taktır, sonra millet 1000 lira asgari ücretle nasıl geçinemez diye düşün. Düşünemezsin çünkü hiçbir zaman bu segmentte olmadın.

Al bir, iki tane villa, çevir her tarafını duvarla, koy önüne güvenliğini, minimum maliyetle daya döşe, 1 milyar dolar (cumhurbaşkanına göre) yerine 100 milyon lira harca be! Hadi 100 milyon harca.

Neyse tutamayacağım kendimi şimdi bir şey diyeceğim, bu millet böyle oldukça güdecek çoban çok olur.
Arkadaş halimizi gayet net bir şekilde açıklamış. Başka söze gerek yok sanırım.