Work and travel için daha önceden gitmiştim,
Anneannemin kuzeni de şuanda birleşik devletlerde yaşıyorlar, kendileri doktor...
Zaten biraz araştırırsanız Birleşik Devletlerin sorunlu kısımlarını görebilirsiniz...
Ek olarak gelişmiş ülkelerde hayatta kalma savaşı çok daha çetindir...
Amerikan Rüyasını unutun...
-
Eğer giderseniz, elbet bir şekilde ayak uyduracaksınız, elbet bir şekilde iş bulacaksınız, ancak her giden mark zuckerberg, steve jobs yada bill gates olmuyor, mesajımı yanlış anlamanızı istemiyorum...
Bir dönem, Amerikaya git, b*k satsan zengin olursun düşüncesi vardır da
Yav bu amerika sana ne etti kardeşim

Gitmek nasip olmadı ama gitmenizi tavsiye ederim. İmkan olursa bende yurtdışına çıkacağım.
İnşallah bir gün nasip olur.
Amerika'da üniversite okuyorum. Sorularınız varsa alabilirim. Bu arada dil eğitimi için öğrenci vizesi verilir ve okul başlangıç ve bitiş tarihleri arasında verilir eğitiminiz bittiği anda vizenizde biter yani eğitim bitince Amerika'da kalmaya devam edemezsiniz. Dil okuluna giderim kapak atarım düşüncelerine giren varsa vazgeçsin. Eğitiminiz bittikten sonra ülkeden çıkış yapmazsanız kaçak konumuna düşersiniz ve yakalanma ihtimaliniz bir hayli yüksek yakalanır iseniz sınır dışı edilirsiniz ve bir daha Amerika'ya giremezsiniz. Açıkçası dil eğitimine gidip kapak atabilen insan daha hiç tanımadım. Ancak şöyle olabilir turist vizesi alıp gidebilirsiniz evlilik yapabilirsiniz onun haricinde çalışıp bir şekil yaşarım derseniz yine kaçak olarak çalışıyor olacaksınız ve bu durum bir hayli sıkıntılı size kıl olan bir vatandaşın ihbarında yine sınır dışısınız yani o iş biraz hayal. Evet Amerika'ya bir şekil kapak atmak çok ama çok zor bir durum olmayabilir fakat bu kadar basit bir durum değil. Zaten Amerika'nın herhangi bir çeşit vizesini almak bile büyük bir olay. Kısacası kimse üzülsün istemem o yüzden lütfen Amerika planı yaparken vize konusunu iyi düşünün üzülmeyin.
Şöyle söyliyim Amerika'da akrabınızın yaşaması bir dezavantaj. Öğrenci vizesi alırken hele dil eğitimi için alırken yüksek meblalar göstermeniz gerek bankada. Size sponsor olan kişinin örneğin babanızın işi, aile bağları, Türkiye'ye sizi bağlayan durumlar, öğrenim durumunuz hatta ve hatta DERS NOTLARINIZ gibi durumlar çok ama çok önemli. Mesela öğrenci vizesi için bankaya 100 bin dolar koy kesin alırım kafasında çok insan red yedi çünkü öyle bir dava maalesef yok. Öğrenci değil iseniz vize almanız yine bir hayli zor çalışmıyorsanız imkansız çalışıyor iseniz maaşınız ne zamandır çalıştığınız, çalıştığınız pozisyon. Yani kısacası Amerika'ya vize almak bile başlı başına bir dert. Onun için Amerika için gelecek planı yaparken bile 3 kere düşünün.
Ancak üniversite eğitiminde farklı bir durum var o da şöyle. 4 veya hazırlık varsa 5 senelik üniversite eğitiminiz bittikten sonra Amerika size 1 yıl yaşama hakkı sunuyor bu süreç içinde iş bulursanız göçmen olarak yaşamaya devam edebiliyorsunuz.
Bana sorarsanız bu fırsatı kaçırmayın. Ben çok mutluyum.
Dipnot: Vize konusunda beni lütfen kimse yanlış anlamasın. Maalesef Amerika vize konusunda insanları bir hayli kırıyor. Çok insan gördüm heyecanla giden ve yüzü asık bir şekilde geri dönen. Aralarında babası milyoner olanda vardı sıradan bir öğrenci olanda. Yani Amerika'dan vize almaya çalışırken çok dikkatli olmanız her şeyi düşünmeniz tek bir hata bile yapmamanız ve GERÇEKTEN ŞARTLARA UYUYOR OLMANIZ LAZIM. Aksi takdirde bir umutla gidip üzülerek dönüyorsunuz ve bu gerçekten insanı çok ama çok üzüyor. İlk vize başvurumda red yediğimden biliyorum. İkinci başvurumda tam anlamıyla hazırlanmış ve gerçekten şartları yerine getirmiş olarak başvurduğum için sorunsuz bir şekilde vizemi alıp eğitimime başladım.
Sizinle özelden devam edelim.