Aslında ben web hosting alıp yeterli gelmediği noktada sunucuya gelme taraftarıyım. Yani ilk başta sunucu almak istemiyorum. Hem hiç kullanmadım onun tereddüdü var hem de hostinge göre daha maliyetli. Ama hosting almak istediğim yer maalesef yıllık satış yapıyor. Onun için akıllıca bir tercih yapmam gerekiyor.. Yani yıllık aldım hosting yetersiz geldi site 6.ayda aldı başını gidiyor hop 6 aylık para çöpe gidecek çünkü hostingten sunucuya geçince de işte aylık hesaplamadan kalan parayı aktarma vs de yok.
@Elazığlı168 hocam dediğinize göre CloudLinux yüklüdür. Tüm detayları okuyorum şuan. Yarın arar öğrenirim. Ve yine dediğinize göre muhtemelen bir çekirdeğin yüzdesini veriyorlar. CPU konusundaki açıklama şöyle: "CPU kullanımı bir CPU çekirdeğinin (2 Ghz) %25'i (0.5 GHz) kadardır. Paylaşımlı kullanımlarda %3'ten fazla kaynak tüketen bir işleme en fazla 90 saniye için izin verilmektedir. Uzun süreli CPU kaynağı gerektiren durumlar için ek kaynak satın alınması önerilmektedir. "
@Darklord hocam şimdi ek olarak verecekleri %50 cpu oranın açıklamasında 1/2 Core (1 Ghz) - Paylaşımlı yazıyor. Bu teknik konularda bilgim olmadığı için burada işin ehli arkadaşlara sorayım dedim.
Script mevzusuna gelince. Wordpress kullanacağım onun üzerine premium yabancı bir tema kuracağım. Benim için asıl olay resim uploadı olduğunu belirttim. Yani çoğunlukla resimlerin upload edildiği bir platform olacak. Şimdi premium temanın demosunda adam 1MB resim upload izni vermiş. Neye binaen böyle dedi bilmiyorum, iletişim halindeyim. Benim tahmin ettiğim resim yüklemeleri 2-3 mb civarı olacak..
Tema konusunda endişelerim var. Çünkü temada en az üzerinde durulan mevzu resim upload etme olayı gibi duruyor. Hani soru - cevap sistemi insanlar direkt sorularını yazar cevaplarını alır gibi düşünmüşler çok açık. Ama benim için tam tersi bir durum var. Temanın yapımcısına hergün 2-3 mail atıyorum. Birazdan burada sizin verdiğiniz cevaplara binaende sorular ileteceğim.
Bu iş için gerçekten biraz bütçe ayırdım ama boşa gitmesini tabiki istemiyorum. Erkenden bir yanlış harekette moral-motivasyon bozucu olur.
Bu arada cevaplarınız gerçekten aydınlatıcı nitelikte oldu, teşekkür ederim.