asp .net ve php kullanan biri kişisel yorumumdur. Ve de ısrar ediyorum.
asp.net benim için giriş seviyesi web programlama dilidir. Herşeye bir component gerektirir. Sunucuya basit bir resim gönderecek olsanız yapamazsınız. Önce komponent yolla. Ondan sonra dizin ayarları karmaşası.
Dizin ayarları yetkilendirme tam bir baş ağrısı. Es kaza sistem yöneticisi en ufak bir hata yapsa tüm dosyalarınız açığa çıkar.
Windows sunucular hantaldır. Dosya işlemleri çoğaldıkça hata oranları artar.
Php ise örneğin 2 satırla dosyayı sunucuya kopyalayabilirsiniz. chmod 'lar kolay. Stabil. İşletim sistemi son derece güçlü. Hantallık yok. Komponent gereksinimi yoktur.
Her yerde bir dünya kod örneği vardır.
Ve son olarak en çok hit yapan siteler php ile hazırlanmıştır.
facebook.com Sosyal Paylaşım Sitesi
yahoo.com Güncel İçerikli Arama Motoru
photobucket.com Resim/Fotoğraf Paylaşım Sitesi
wikipedia.com En Büyük İnsan Yapımı Ansiklopedi
digg.com Web İçeriği Paylaşım Sitesi
flickr.com Resim/Fotoğraf Paylaşım Sitesi
istockphoto.com Resim/Fotoğraf Paylaşım Sitesi
sourceforge.net Açık Kaynak Yazılım Sitesi
Asp.NET Kullanan Büyük İnternet Sitelerinden Birkaçı
myspace.com Sosyal Arkadaşlık Sitesi
msn.com Güncel İçerikli Arama Motoru
ebay.com Alışveriş Sitesi
hotmail.com E-mail Sitesi
Microsoft 'un kendi siteleri php kullansa ayıp olurdu sanırım
Linkler internetten alınmıştır.
Saygılarımla
gerçekten deneyimin var mı bu konuda? "bence" bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın.
asp.net'in arkasında .net framework var. php ile karşılaştırmayın bile. buradaki sorun tamamen scriptin doğru dürüst kodlanmamasından.
asp.net ile 2011 de 4 gb ramli 4 cpu lu bir sanal windows üzerinde saniyede 2300 üzerinde isteğe yanıt veriyordu yazdığım kod. aktif olarak sunucu %30 cpu tüketiyordu. sql server da üzerinde çalışıyordu. mysql + php + apache için bu işlem hızını görmek için php kodun çok iyi optimize edilmeli, yanında mysql, apache de özel olarak optimize edilmeli.