Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz bir çalışma üzerinde epeydir kafa patlatıyorum, ama bir türlü oturmuyor (müşteri değil kendime ait bir proje).
Dünya üzerinde hiç olmayan bir sıralama oluşturmaya çalışıyorum.
Şöyle ki;
Her hangi bir türdeki herhangi bir film içindeki tüm sahneleri etiketlemek... bu tarz bir yapı hiç yok (ya da biz hiç bulamadık)
Örnek;
Aksiyon sahnesi aralıksız toplam 12 dakika
kuru kalabalık, filmi şişiren boş geçen sahneler 6 dakika
gerilim yaratan anlar 4 dakika
gibi gibi
bunları başarabildiğimizde bir düşünsenize nasıl bir sitemiz olmuş olacak ve kimler nasıl neler talep edebilecek bizden

Ancak bunu uygulamayla yapmayı bir türlü başaramadık... zaten mümkün de değil gibi.
Tamamen manuel olması gerekiyor...
Paylaşmakta hiç bir sakınca görmedim çünkü bu ülkede buna kalkışabilecek büyüklükte bir toto yokta ondan... büyük ekip.... büyük zaman... çok para lazım... uzun iş yani

.
Bu dediğini müziğin ritmiyle kısmen belirleyebilirsin. Yanlış bilmiyorsam filmlerde sesler farklı kanallardan kaydediliyor. Dublajlar, efekt sesleri ve insan seslerinin hepsi ayrı ayrı kanallarda. Edius programında videoyu açtığında bu seslerin hepsini ayrı ayrı görebilirsin. Normalde filmde ritm yükseldiğinde ses dalgaları da yükselecektir. Edius'u iyi bilen birini bulabilirsen bu problemi çözebilir. Edius bilen adamı nerden bulacam dersen, kurgu işiyle uğraşan her sektörde böyle adamlar bulunur. Reklamcılar, prodüksiyon firmaları v.s.