tayfunTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin görüs acınız icin ne desem boş 2500 tl ile adam olunur demedim olmayan milyon ilede olmaz bu sadece alım gücünü gösterir
Senin görüş açın için ne desek boş. Alım gücünü hesaplıyayım sana ben;

Şirketin bulunuyor, 100 tl lik satış yaptın. %20 gelir vergisi ödedin, malı alırken toptancıdan %18 de toptancıya vergi ödedin, gittin kazandığın parayla alışveriş yaptın ona da %18 vergi ödedin. Şimdi 100 TL kazanmıştın değil mi? Kazandığın paranın kaç parası devlete gitti %56 sı. Yani 56 TL devlete ödedin, 44 TL kendin harcadın.

bu alım gücü müdür? Kusura bakma ama ben burada alım gücü değil, devletin halkı parasını alma gücünü görüyorum. Devlet bu ülkeden %56 cebimden alabilecek kadar ne yaptı? Okul mu yaptı? Yapılan okullara giden bile yok eğitim sisteminden dolayı, herkes özele gidiyor, hastane mi yaptı? Hastanelerde doktor bile yok doğru düzgün, yine millet özele gidiyor sağlık önemli diye. Yol mu yaptı? O yapılan yolu benden aldığı %2 lik vergi bile karşılar, kaldı ki yaptığı yolları 1 yılda değiştiriyorlar. Avrupa'da 1 yol yapılır 10 yıl dokunmazlar bile.

Kısacası güzel arkadaşım milletin görüş açısına bakacağınıza kendi görüş açınıza bakın ilk önce. Herşey para değil, herşey din de değil. Bu dünyada yaşıyorsak insanlık için yaşanmalı.