Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Tasarım açısından güzel olmuş sadelikten yana. Siteyi inceleyerek öneri veya hataları yazacağım...
- Öncelikle fikir bulma ve geliştirme açısından yardımcı olabilecek olan sosyal ağ olarak piyasaya çıkan ve ne yazık ki başarısız olan oblogi.com var. Sitenin açılmasını bekliyordum hatta ama site açılmış, kapanmış başka bir şey olmuş bile. E-bülten'de kayıtlıydım ama hiç haber vermediler

Cachelerden ve internetteki tanıtımlarından yola çıkarak arayüzü ve alt yapıyı (fikir) geliştirebilirsiniz. -Bu sadece öneridir-
- Twitter ile kayıt olma seçeneği mevcut. Bunlara ekstra olarak facebook ve google'da eklenebilir. Twitter API'ler sıkıntılı malum

- Üyelik sözleşmesi henüz aktif edilmemiş, halkımız fazla okumasa da olması iyi olur..
- Aynı şekilde yardım sayfası da. İnsanların takılabileceği sorunları soru-cevap şeklinde yazılabilir.
- Site başlığı malum siteyle aynı olmuş. Biraz daha özgün bir şey yapılabilir

- Site üst menüdeki ikonlar tek çeşit olabilir. Kayıt ve giriş ikonu da farklı tarz olabilir.
- Giriş alanları belirgin hale getirilebilir. Çok şeffaf durmuş.
- "Şifreni unuttun mu?", "Hesap Oluştur" sayfalarında başlık değişmiyor.
- Kullanıcı adın alanı insanları şaşırtabilir. URL ile beraber yazabilir. Aynı şekilde kod kısmı da. Kod için ayrı bir kutu olsa oradakini yazsa. Captcha mantığı.
- Girişteki solda bulunan yazılar sönük kalmış. Ülkemizle alakalı resimlerden oluşan slayt gösterisi yapılabilir.
- Profile eklenen linkler normal olarak gözüksün, tıklayınca kısaltma sistemi aktif olsun.
- Profillerde ve ana sayfada paylaşım yapan kişilerin profil fotoğrafları çok büyük. Aynı şekilde yorumlar da çok kaba duruyor.
- DM sistemi var kısa zamanda canlı sohbet yaparsanız daha iyi olur

- Profil fotoğrafının köpek olması hiç hoş değil robotta olsa

- Cinsiyet seçimi yok. Kayıt olurken belirmek daha iyi olur. Ona göre siteye özel default profil resmi olur. Kadın ve erkeklere özel.
- Kullanıcı adı değiştirme de sınır yok galiba test etmedim. Belirli sayılarla kısıtlanabilir.
- Kurumsal hesapla kişiler profillere yorum atınca biraz kurumsallığı kaçıyor sitenin

- E-posta onaylama maili gelmedi bana ek olarak.
- Durum paylaşma yerindeki fotoğraf ikonu soluk kalmış. İlk bakışta nasıl fotoğraf paylaşacağımı aradım..
- Takip edilen ve takipçileri, üye olmayanlar göremezse daha iyi olur.
Kişisel ve genel olarak görüşlerim bunlardır. Umarım başarılı olursunuz, iyi çalışmalar