Hocam satıcıya hediye diye yazmasını söylerim o zaman açmıyorlar diye biliyorum
Gümrük olayına böyle bakıyorsanız bence hiç girişmeyin böyle işlere. Herkes bir şeyler getirtirken üstüne hediye diye yazdırıyor. O zaman bu memurlar hangi paketleri kontrol ediyor?
Ürünü ben banggood dan aldım 1 dolar altına. Tam 25 günde PTT ile ücretsiz bir şekilde eve kadar geldi. Aydınlatması gerçekten çok iyi. Boyutunun küçük olmasına rağmen çalışma masasına koyduğunuz lambalardan daha iyi ışık veriyor. Ama bu kitap okumalık bir lamba değil. Yanınızda uyuyan insanlardan ışıktan rahatsız olabilir.
Ticaret riskli bir iştir ve ne getirsem satılır diye girdiğiniz işte genelde yarı yolda kalırsınız. Burada çoğu ben alırım dese bile emin olun siz getirince alanlar bir elin parmağını geçmez.
İthalat izni olan bir şirket olmadan ürün getirip satmak çok zor. Küçük çaplı işletmeyle firma giderlerini bile ödeyemezsiniz. O gördüğünüz lambaları Çin'den aynı fiyata getiren toptancılar vardır mutlaka. Siz bakmayın GG de Hepsiburada da 15 liraya falan satıldığına. Onlarda aynı fiyata alıp daha fazla fiyata satıyorlar.
Son olarak paranız yoksa ve ticarete atılıp nerede ne satılır buna vakıf değilseniz bence hiç bulaşmayın. Sadece ürünü alıp satarak kar elde etmek değil birde kaprisli ve üç liralık mal için kavga edip cingar çıkaracak müşteriyle uğraşacaksınız.