merhabalar hocam öncelikle hayırlı olsun
"Türk geliştiriciler tarafından hazırlanmış yenilikçi bir sosyal medya platformudur" yazısıyla çıkış yapıyorsunuz çok güzel bir şey ama niye sayfa linkleri ingilizce? Madem Türk Geliştiriciler yapıyor her şeyi ile Türkçe olsun ...
Bu soruyu bekliyordum ve siz sordunuz

4 yıl önce Türkçe isimli ve kodlama yapısındaki fonksiyon isimlerine kadar herşeyi Türkçe olan bir sosyal ağ yapmıştım. Ve o proje deneyimimle birlikte 4 yıl boyunca bu sosyal ağı piyasaya çıkarmak için uğraştım. Bu uğraş içerisinde daha önce yaptığım hataları tekrar yapmamaya çalışıyorum. Bu hatalardan biride Türkçe isimle hareket etmekti. Şimdi atıyorum php dilini almanlar yapmış olsun ve almanca bir dil olsun. Fakat yine ingilizce ağırlıklı programlamam gerekecek. Neden ? Çünkü bir almanı ingilizceye davet edebilirsiniz. Bir çinliyi de bir rusu da. Tüm dünyayı ingilizceye davet edebilirsiniz. Çünkü global bir dil. Ama kimse seve seve Türkçe öğrenmez. Türkçe bir scripti bu kadar rakibi varken Türkiye dışına pazarlayamazsınız. Türkiye de ise bu işi fazla ileri götüremezsiniz. İllaki global bir dil kullanmaK zorundasınız.