constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamazsanız bir şey soracağım. Acaba beş vakit namazınızı kılıyor musunuz? Açıkçası ben kılmıyorum ve işlerimde çok rast gitmiyor bazen. Ama şöyle etrafımda sürekli namazını kılanlara bakıyorum hepsinin evi, arabası iyi bir işi var. Sanırım Allah onlara bolca veriyor. (tabii gözümüz yok Allah daha çok versin de bize de versin ) Tabii "bu benim kendi görüşüm." Cevaplayıp cevaplamamak size kalmış.
beş vakit namazımı kılıyorum. ama ne evim ne arabam var kirada oturuyorum. istesem birden cok daire alabılırım. ama buyuk meblada parayı eve gömmek benim tarzım degıl. bak şöyle dusunelım. bir ev alsam oturmak ıcın en az 250 bin tl gözden cıkarmam lazım. evimın kirası 900 tl. yılda eder 10.800 tl. hadi 11 bin diyelım. 250 bin tl yı yatırım yaparak yılda en az 100 bin tl kazanır akıllı bir ınsan. kısacası ev almak mantıksızdır. araba da şahsen benım ıcın aynı sey. bazen gercekten lazım oluyor. bu tip durumlarda da ya kiralama yapıyorum ya da taksı kullanıyorum. emın ol arabanın yıllık malıyetınden ve masrafından cok daha az bir mebla tutuyor. gelelim iş konusuna. çok güzel bir işim var. ama ben bunu da şu şekilde düşünüyorum. rabbimin bana verdiği iş araba ve ev için elbette şükür edıyorum. ama benım asıl şükrettiğim bana verdiği nefes, huzur, zeka ve cesaret. lafın özü çok ınsan tanıyorum namaz kılan ama ekmege muhtac olan. ve yıne cok ınsan tanıyorum alnı secdeye degmeyen ve parasının hesabını bılmeyen. bu sebepten ALLAH namaz kılana veriyor diye dusunmuyorum. rabbim kalbi temiz olana ve iyi nıyetlı olana veriyor bence.

gelelım site işlerine. süreklılık, temizlik, hilesizlik ve özgünlük şifre bu son olarak ne sektörle ugrasıyorsan ugras. o sektörun en iyisi ol...