Dijiplatforum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu ameliyatı 2 kere geçirdim. Çok ciddi bir deviasyonum vardı. Bir burun deliğim tamamen nefes fonksiyonundan yoksundu. Diğeri de oldukça tıkalıydı. Sürekli ağızdan nefes alıyordum.

İlk ameliyatımı Ankara Atatürk Hastanesinde oldum. Yalnız baştan söyleyeyim, benimki uç bir ameliyattı zira eğrilik çok fazlaydı. Ankara hastanesi ameliyat etmek istemedi, o derece

Ameliyat kesinlikle acısız geçiyor. Genel anestezi ile oldum. Sonrasında zaten morfini basıyorlar Tampon çıkarma işlemi biraz sıkıntılı olabiliyor.

Sonrasında rahatsın. 2 burundan nefes almanın zevkini yaşıyorsun. Yeniden doğmuşsuncasına. İlk 1 ay kafanı sağa sola çevirdiğinde burnun fırlayacak gibi oluyor Ağrı sızı değil, değişik bir his. Yere eğilirken falan düşecekmiş gibi oluyor.

1 aydan sonra hiç bir dert tasa kalmıyor.

İkinci ameliyatımı istanbulda oldum. O daha rahat geçti.

Ameliyat olman gerekiyorsa düşünme ol. Uyku kaliten artıyor, baş ağrıların azalıyor, göz sancıları gidiyor vs. vs.

Burun ameliyatı için 18 yaş sınırı var evet. Sebebi vücut kemik gelişimini tamamlamadan ameliyat olursan, burun tekrar eski haline gelmek için zorluyor kendisini. Bu sebeple çoğu doktor 20sini beklemen gerektiğini söyler. Ben ilk ameliyatımı 20 yaşında olmuştum. Sana da aynısını öneririm.

Aklına takılan bir şey olursa 2 kere bu ameliyatı olmuş birisi olarak yardımcı olurum.

Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler hocam değerli yorumunuz için, doktora söyleyeyim bakalım doktor 20 yaşından sonra gel derse artık yapacak bir şey yok, yalnız cidden yaşam kalitem sıfır oluyor yani şimdi seneye üniversite var üniversiteye gitmeden halletmek istemiştim bu durumuda, 18 yaşımı doldurunca şansımı denesem yaparlar mı acaba? Tekrardan çok çok teşekkürler yorumunuz için