Merhabalar,
Youtube içerik yükleme ile ilgilenen arkadaşlar bilirler yutubum botunu. Bilmeyen arkadaşlar tw ile bağlanıp botu inceleyebilirler. Ben bu botu tam otomatik kullanabilmek için ekstra bir program/bot yada imacros kodu şeklinde bir yazılım yazdırmak istiyorum. Yapılmasını istediğim şey tam olarak şu:
Bir excel dosyası şablonuna;
- Bot adresi (yutubum), k.adı ve şifresi,
- Bota bağlanacak kanalın mail ve şifresi,
- Profil resminin yolu
- Kapak resminin yolu
- Kanal ismi,
- Videolara eklenecek (yutubumla) küçük resmin yolu,
- Kanal hakkında kısmına yazılacak yazı,
- Kanala eklenecek 3 adet bağlantının adı ve linki,
- İçeriği çekilecek kanalın linki
Bilgilerini gireceğim. Resimleri tam boyutlarıyla hazırlayacağım için herhangi bir boyutlandırma yapılmasına gerek yok.
Ayrıca portable firefox kullanılmasını istiyorum her kanal için. Ben bu şekilde bir portable firefox klasörü açacağım. Sırayla 1-2-3 şeklinde her kanal için farklı bir tarayıcıyı açacak ve işlem yapacak. İşlem sonunda da klasör ismini excel dosyasına yazdığım kanal ismiyle aynı yapacak.
Geleyim asıl meseleye;
1- Youtube'a verdiğim bilgilerle giriş yapılacak.
2- Kanal ismi değitirilecek
3- Profil resmi eklenecek
4- Kapak resmi eklenecek
5- Kanal hakkında bölümü doldurulacak (3 adet bağlantı ve açıklama)
6- Vereceğim yutubum bot adresine giriş yapılacak. Kanal bota bağlanacak.
7- İçerik yüklenecek.
8- İçerik yüklemesi tamamlandıktan sonra (ortalama 45 dakika bekledikten sonra) para kazanma, video ortası reklam girme ve küçük resim ekleme işlemleri yapılacak. Her işlemin tamamlanması için belli bir süre beklenecek video sayısına göre. Ortalama 15'er dakika beklenmesi fazlasıyla yeterli olacaktır.
9- Kanal bottan silinecek. Geçmiş loglar silinecek. Bot resetlenecek (her biri için birer butona tıklanacak karmaşık bir işlem değil)
--
Bu şekilde her bilgisayar için günde 6 kanal yapılmasını istiyorum. İşlemler kesinlikle zamanlanmalı.
Örneğin ;
1. Kanal işlem başlangıcı: 00:01
2. Kanal işlem başlangıcı: 04:01
3. Kanal işlem başlangıcı: 08:01
4. Kanal işlem başlangıcı: 12:01
5. Kanal işlem başlangıcı: 16:01
6. Kanal işlem başlangıcı: 20:01
Şeklinde olabilir. Her kanalın işlemi ortalama 1,5 - 2 saat süreceğinden 2-2,5 saatlik bir kısmında da bot dinlendirilmiş olacak.
--
Yazacağınız yazılımı istediğim kadar bilgisayarda aynı anda kullanabilmeliyim.
--
Yazılımı yazabileceğini düşünen arkadaşlara tw ile bağlanırlarsa işlemleri tek tek gösterebilirim.
Yazacağınız yazılımın hangi dilde yada biçimde olduğu benim için önemli değil. Bir masaüstü yazılımı da olabilir imacros kodu da olabilir. Yeterki ben excel dosyasını doldurup bilgisayar başından ayrıldığımda stabil şekilde işleri yürütebilsin.
Ayrıca yazılımı yazdıktan sonra herhangi bir sorunda destek veremeyecek arkadaşlar lütfen iletişime geçmesinler.
Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım yapılacakları. Yinede kafanıza takılan sorular ve ücret için pm atarsanız sevinirim.