Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
ben de reklam veriyorum hocam. 2 kuruşa 10 kuruşa verilen reklamların hesabını kimseden sormuyorum. reklam veren 3-5 kuruşa reklam verirse nasıl kaliteli bir sonuç bekliyor? 5 kuruşa reklam ver, bir de kalite bekle... Hindistan'ın reklam veren çöp sitelerinin bile oranı bizim tanınmış sitelerden, firmalardan daha yüksek olabiliyor. bana açıklayın bunu ben de eyvallah diyeyim. google bile Türkiye'yi sallamıyor. Irak'ın şu an bendeki ortalama tbm'si 0,10 kuruş hocam. Hindistan'ın 0,20 kuruş, Pakistan'ın 0,09 kuruş Türkiye'nin 0,08 kuruş. 3 dünya ülkeleri bunlar. Dahası da var. isterseniz hepsini ss ile beraber gönderirim. reklam verenin kalitesi var mı ki bizde yayınlayandan kalite bekliyorsunuz?
adsense açıldıktan bir kaç ay sonra aldım hesabı ben, türkiye için tbmleri hiçbir zaman yüksek görmedim. hani şöyle olsaydı dediğinize hak verirdim "bir zamanlar reklam verenler olarak çok yüksekten fiyat veriyorduk, baktık iş çok kalitesizleşti fiyat düşürdük." böyle bir şey olmadı. o fiyat reklam verenin pintiliğinden dolayı hep düşük kaldı. reklam tipini bizim insanımızın küçümsemesinden kaynaklanıyor." ben bile senelerce önce türkçe site açmaktan artık vazgeçtim. böyle spam siteler yokken daha ortalıkta.
reklam verenler kalitesiz reklam veriyor, reklam yayınlayanlar da kalitesiz sitelerde reklam yayınlıyor. burada arama sonuçlarında reklam veren bir sistemden bahsediyoruz. hangi ekmekten bahsediyorsunuz siz ben anlamadım. kimse kimsenin ekmeğiyle oynamıyor. reklam veren bu reklamlara ne kadar önem gösteriyorsa, karşılığını alıyor. Bunu desteklemiyorum ama genel olarak müstehak olduğu kanısındayım. bundan sonra reklam verenin de, yayınlayanın da duzelmesi oldukça zor gibi.
son olarak da şunu ekleyeyim. yıllardır yabancı webmaster forumlarında takılıyorum. bizim reklam verenler kadar da hem düşük para verip hem de parasının peşinden koşan bir millet de daha görmedim. Sadece bizim webmasterlar hile hurda yapıyor diye düşünüyorsunuz ama yok öyle bir şey.