Bu gün yeni bir domain kaydetmek için yeni bir hesap açtım ve sanal kartımın numarasını da değiştirdim. Domaini seçtim ve ödeme sayfasına gittim. Fakat kupon kodu girilecek yeri göremedim. Meğerse onu sağ sütunda ki fiyat bölümünün altına koymuşlar. Neyse kodumu da girip adres ve kredi kartı bilgilerimi gireceğim sayfaya geldim. Kartta ki aynı ad soyad ile yeni açtığım sanal kartı girdim ama ödeme yap dediğimde bu indirimden daha önce yararlandığımı söyleyerek 22 liralık fiyata çekti tekrardan. Başka kupon ile denedim. Yine indirimli oldu ama ödeme yapılacağı zaman yine aynı hata çıktı.

Sanırım Godaddy artık indirim kuponlarını kullandırmamakta kararlı.

Not: Ekran görüntüsü alacaktım ama sinirlendim sayfayı kapattım o yüzden alamadım. Bu arada sanal kart değiştirip yeni hesapla domain alanlar varsa konuya yazsın. Bakalım halen alınabiliyor mu?

Edit: Godaddy şimdi ns adresini yazmama rağmen domainleri yönlendiremediğim host için aradım. İsmini hatırlayamadığım bayan müşteri temsilcisi (ben bu kadar ilgi görmedim şu ana kadar) sağ olsun yardımcı oldu ve sorunum çözüldü.

Tabii bu arada ödemesi yaklaşan domain ve host yenilemem için de ne zaman ödeyeceksiniz, günü yaklaşıyor haberiniz olsun diye hatırlatma da bulundu. Başka bir arzunuz var mı dedi. Benim de aklıma hemen domain kuponları geldi.

Dedim ki bu Godaddy domain kuponları var bunlara devam edecek misiniz? Panele baktı ki tüm domainler neredeyse hep indirimli alınmış. Zaten bu kodların Godaddy tarafından gönderilmediğini, başka ülkeler için belirlenen kodların internette paylaşıldığını bu yüzden de adaletsizlik olduğunu söyledi.

Ama zaten Godaddy i bu kadar popüler yapan kupon kodlarıydı. Benim panelde yine 5-10 domain varken 100 den fazla kupon kodu ile domain alanlar var. Godaddy kupno kodlarını devre dışı bırakarak domain başı kazandığı ücretten zarar etmeyeceğini düşünürken aslında hata ediyor. Ben bile aldığım domainlerin içinde değerli olanlarını mecburen Godaddy de yeniliyorum. Başka yere taşısan bile aşağı yukarı bir kaç dolar fark ediyor ücrette. İlk sene kayıtta Godaddy zarar ediyor gibi düşünülse de gelecek sene mutlaka önemli domainler yine buradan yenileniyordu. Şimdi de renew ücretleri 40 liraya çıkmış ki işte asıl bu sayede müşteri kaybedecekler. 8-10$ arası kayıt yapan ve yenileme ücreti çıkaran firmalar varken neden 40 lira ödesin ki herkes? Yenileme de bile aynı ücrete çıkarmasa transfer de çoğu firma 10$'ın altında ücret çıkarıyor. Aynı yerden yenilenmese bile herkes başka firmaya transfer eder daha az ücret öder. 3-5 domaini olanlar neyse ama panelinde 30-40 domaini olanlar için Godaddy artık tercih edilebilecek bir firma değil maalesef. Bu da Godaddy'nin sektörde ki liderliğini artık başkalarına kaptıracağını gösteriyor.

Konuşmanın sonunda müşteri temsilcisi Godaddy'nin isterse ürünün iadesini isteyebileceğini söyledi (yanlış anlamadıysam tabii). İadeden kasıt domaini elinden mi alır yoksa indirimli alınan domainin asıl reg ücretini mi talep eder anlamadım.

Bence yeni hesaplarla ucuza domain almaya çalışmayın. Belki alsanız da ilerde domainler elden gidebilir.