zego adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok tatlılar ya. Hocam bunun sevabı çok büyük ya. Hele ki 3. kuş alışmış artık nasıl da istiyor. Bardağa tırmanacak nerdeyse.
endeline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok beğendim hocam, şimdi sağlık durumları nasıl
aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende yaklaşık 2 yıl boyunca erişkin sultan papağını alıp besledim. Malum o zamanlar bu işleri çok bilmiyordum. Yavru iken almadım. Aldığımız papağanı da başkası alıp geri vermiş sanırsam. Hayvan çok ürkmüş. Eve getirdiğimizde hep saldırdı. Kanatmadık yerimizi bırakmadı. Eski sahipleri naptıysa artık hayvana bu kadar yabani olmuş.

Zamanla alıştı komutları öğrettik. Gel git diyince yapmaya başladı. Ancak bir tek konuşturamadım Sanırsam 10 kelimelik hafızaları varmış ancak 1 kelime bile öğretememiştim. Ayrıca yabaniliği hep vardı. Doğru düzgün sevdirmiyordu. Bizde başka arkadaşımıza verdik o akıllı arkadaşımızda salmış malesef.

Papağan alırken kesinlikle yavru olarak almanızı tavsiye ediyorum.
Yavrularımızın sağlık durumu gayet iyi. 2 saat kadar önce yeni bir video daha çektim. Bu konu üzerinden bu şekilde videolarını ekleyerek büyümelerini gözlemleme imkanı olsun istiyorum. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

@aTKn94; kesinlikle yavruyken sahiplenmekte fayda var tabi. Asıl sorun ile petshop'takilerin hangisinin yavru, hangisinin yabanı vs olduğunu anlayamamak. Bu nedenle evde üretilmiş kuş sahiplenmek bu tarz sorunları gideriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=cbFV67diwOA