Bölümüne göre ve yaptığın kuruma göre stajın değişir. Ben 3 farklı staj yaptım, her biri 20'şer gün sürdü.
Laboratuvar stajımda öncelikle Laboratuvarı tanıtıp, sonra numune alma ve yapılan ölçümleri yazmıştım. Ardından günler kısmına geçerek her gün için bir tablo oluşturmuştum. Tablonun sol tarafına yapılan test, sağ tarafına da kaç adet numuneye yaptığım yazıyordu. Bol bol fotoğrafla da desteklemiştim.
İşletme yani arıtma tesisi stajımda çalıştığım şirketi tanıtıp, günlük yapılan işleri yazmıştım ki bunlar toplam 3 sayfa sürmüştü. Prosesin akım şeması ve her bir parçanın tanıtımı ile giriş toplamda 7 sayfa tutmuştu. Her gün yapılan işlemler de yaklaşık 3-4 cümleden oluşuyordu.
Büro stajımı büyükşehir belediyelerinin birinde çevre koruma ve kontrol müdürlüğünde yaptım. Tabi ki yine öncelikle birimi tanıtarak başlıyorsunuz. Staj süresince yaptığım önemli işler vardı, katı atık karakterizasyon çalışması, atık geri dönüşüm bilgilendirme toplantıları vb. şeklinde, bunları yazmıştım. Sonrasında her gün yaptıklarımı 3-4 cümle ile sıralayıp, altına bir adet fotoğraf yapıştırarak tamamlamıştım.
Muhasebe mezunuyum hocam 2 yıllık. İlk gün sadece staj dosyasına tanışma yazdım o kadar
stajdefterim.org/2015/07/ornek-muhasebe-s.html şurda örneğe baktım bunu geliştirip çoğaltsam ve dediğiniz gibi fotoğraflarla desteklesem nasıl olur bilemiyorum. Şimdi bunu yazsam hazır olduğu anlaşılır diye düşünüyorum. Yazacak bişey yok bari fotoğraflarla destekliyeyim belki öyle puanım yüksek gelir. Bende o zaman 3-4 cümle yazıp dekont veya çek bulup arkasını yapıştırıcı sürüp kağıda yapıştırayım olur mu?