SYS'den öncesinde konu ile ilgili uyarı maili almadınız mı? Size böyle bir sorun var en kısa sürede düzeltin ve bize bilgi verin diye mail gelmiş olmalıydı. Bu tür bir mail geldiyse ve önemsemediyseniz, yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Fakat gelmediyse ve direk kapandıysa; arayıp durumu anlatmanızı öneririm, muhtemelen yardımcı olacaklardır güzel bir şekilde PayPal'a disbute açarak tehdit etmezseniz. Kaldı ki bu durumda dispute'nizi görünce abuse departmanına yönlendirecektir sizi bu durumda sunucunuzu bırakın rescue modda tutmayı direk iptal bile ederler. Kısacası sorunu düzeltmezseniz sözleşmelerine istinaden sunucunuz kapatılıyor, bu konuda oldukça hassaslar haliyle.
Sorunuza gelecek olursak PayPal'ın aynısını kopyalayan bir müşterimiz yüzünden InternetIdenity PayPal adına bizi aradı Amerika'dan.. Bir baktık ki müşteri PayPal'ı aynen kopyalamış ve bilgi hırsızlığı yapıyor. Bu durumda 1 sn bile sitesinin açık kalması mantıklı mı olurdu? Sizin sitenize bulaşan virüs de belki de insanların kredi kartı bilgilerini ve tüm özel bilgilerini çalmaya yönelik bir yazılımdır. Ciddi bir ihbar gelmişse değerlendirmekten ve gereğini yapmaktan başka bir çözüm yolu yok maalesef. Siz virüs olduğunu anlayabilirsiniz ama internet ortamında o kadar çok kişi bu tuzaklara düşüyor ki...
Ama dediğim gibi her halükarda size bilgi verilmiş olmalıydı, sorununuzu dispute açarak, tehdit ederek OVH gibi bir firma ile çözemezsiniz. Ayda milyonlarca euro iş ortaklığı yaptığı ve kendine/sözleşmelerine göre haklı olan bir firmayı PayPal'ın haksız göreceğini beklemek bence pek mantıklı değil. Bu mantalite size ne yazıkki olmaması gerekmesine rağmen sadece Türk firmalarına karşı bir avantaj sağlar. Kaldı ki bu durumda biz bile bize atanan danışmana direk hat ile İrlanda merkez ofisten ulaşıp durumu anlatıyoruz ve çok büyük olasılıkla refund alamıyorsunuz. Hepsine açmasaydınız Arif bey'in dediği gibi sadece sorun yaşadığınız döneme açsaydınız haklı görülebilirdiniz ama bu şekilde hiç bir şansınız kalmadığını düşünüyorum.
Bu olayda hiç bir şekilde taraf değilim fakat sizin sorumluluğunuzda olan bir güvenlik sorunu ile ilgilenmediğiniz için aylarca ödemeyi geri çekmek bence hiç etik bir davranış değil. Bu nedenle görüşümü belirttim sadece.
Bakın 4 tane turkıyede suncuum var ve ben boyle bır hzımet gormedım kımseden cevap alamadım hehangı bır uyarı da alamadım gecenın 11 de anti hack maılı aldım ısın garıp tarafı sıte bende bıle barınmıyor sıteyı kapatabılrıler sıleblrıler benı uyarabılırler fakat hıc bır sey yok 9 gundur cevap da alamıyorum dedıgınız gıbı sızde haklısınız ama bır de benım tarafımdan dusunun
bu sıte bende bıle barınmıyor ayrıca