Verdiğin reklam kodunu bende zamanında o şekilde yapıp kullanıyordum, çözünürlüğe göre boyutlar alıyordu. Şimdi sadece esnek reklamlar kullanıyorum, sen bu paylaşımı yapınca acaba o yüzden mi düşüş oldu diye düşünüyorum ama arasında bayar fark var. Esnek yaptıktan sonra 1.5 eskisi gibiydi belli bir tarihten sonra düşüş oldu. Bende senin gibi o duruma geri mi dönsem diye düşünüyorum. Girişlerin %80 i mobil.
Esnek reklamların Tbm si bende de her zaman çok düşük oluyor. Tbm 7-8 arası değişiyor ve Masaüstü tıklamaları çok az olduğu için bu sefer Mobil Tbm oranları da çok düşük oluyor.
Ben tek başına Esnek reklam kullanmıyorum ancak boyutlandırabileceğim 2 adet reklam birimim var onları kullanyorum. Bu şekilde Masaüstü tıklamam artınca Mobilde biraz tbm olarak artıyor. Ev kullanıcısına Adsense Tbm olarak daha çok veriyor. Zaten alttaki resimler de göreceksiniz.
Valla arkadaşım ilk önce güzel gitti fakat daha sonra yine değişiklik yaptım. Son yaptığım değişiklik ile şu anda tam tersi Masaüstü reklamlarım daha çok tıklanıyor ve mobil reklam tbm değeri 9 oldu.
Ben en iyisi şöyle nerede hangi reklam boyutlarını kullandığımı ve gidişata göre bir resim paylaşayım belki denemek isteyenler olur.
Fakat bu arada benim hem Organik hitim hem Sosyal medyalardan hitim yüksek.
Sosyal medyalardan gelen trafik çok olunca Tbm ve To iyi oluyor. Neyse onlara dair de bir kaç resim paylaşayım.
Ana sayfamda Header altı ve sayfa altında 2 adet reklam var.Bu reklamlar aynı zaman da Kategori bölümlerinde de var. Yani tek reklamı 4 alanda birden kullanıyorum. Bu şekilde To çok yüksek olmasa da Tbm yüksek oluyor. Fakat Reklamım şu şekilde daha önce bahsettiğim gibi boyutlandırabilinir esnek reklam.
Güvenlik nedeni ile kaldırıldı
Yazı bölümünde bulunan birinci Reklamım 336-280 boyutlarnda 1. reklam ortalanmış şekilde
Yaz bölümünde ki 2. reklam sola dayalı ve 300-250 ebatlarında. Bu arada Reklam eklentisi olarak Adman kullanıyorum.
Yazı bölümünde yazı sonunda ki reklamım Yine boyutlandırılan özel esnek reklamlardan ve alttaki gibi
Güvenlik nedeni ile kaldırıldı
Şimdi Ana sayfa ve Kategori bölümlerinde 2 reklam yazı bölümünde 3 reklam alanı kullanıyorum. Bağlantı reklamları tercih etmiyorum çünkü Tbm düşmesine neden oluyor.
Şimdi Bugün ki gidişata bakalım.
Güvenlik nedeni ile resimler kaldırldı
Google Analisten bugün şu ana kadar dönüşüm
Yazı bölümü sayfa altındaki en az Tbm oranlarına sahip Tbm 6
Bu arada hiç kimse sitesine ait verileri bu kadar detaylı paylaşmaz. Benim amacım yardımcı olabilmek