Böyle bir şey söz konusu olamaz çünkü ;
Muhtemelen .com uzantısı .com.tr den önce kaydedilmiştir. Bu durumda zaten bir hak talebinde bulunamazsınız.
İkincisi kelime jenerikse marka tescili yapılmış olsa dahi diğer uzantılarında sahibi olduğunuz anlamı kesinlikle çıkmamaktadır. Yani gidipte lcwaikiki.net i alırsan dava ile elinden alırlar ancak araba.com'un sahibi .net .org üzerinde hiçbir şekilde hak iddia edemez.
Bu tarz bir dava 2012de davayı açanın alehine sonuçlandı. Hatta davacı hakkında domaini haksız yere ele geçirmeye çalışıyor kararı çıktı.
Daha fazla detay için
Sektörel bir alanadı ise
Marka değeri taşıyor akılda kalıcılığı yüksek ise kesinlikle en kısa zamanda domaini almanızdan yanayım.
Şöyle ki, birkaç arkadaşında bahsettiği gibi zamanla insanlar arama motorları üzerinden değil direk olarak sitenize girmeye başlayacak.
Bu durumda direk gelecek hitinizin(müşterilerinizin) kısmi kayıplarına neden olacaktır. Tüm uzantılarda bu durum söz konusu. .com dünyada %70 oranında kullanıma sahip olduğu için insanlarda direk alanadı .com şeklinde bir algı oluşuyor. Üstelik .com.tr de kayıpların daha da fazla olacağını düşünüyorum. Diğer uzantılar en azından söyleniş açısından farklılık yaratıyor ancak bunda farklılık sadece uzantının sonunda. Ne kadar dikkat çeker orası meçhul.
En büyük kaybınız bana kalırsa bu olacaktır.
Kiralama hakkında da nokta ile hiç iş yapmadım ancak duyduğum birkaç tecrübe oldu. O kişiler ilk sene uygun fiyatlardan kiraladıktan sonra ikinci sene noktanın ciddi şekilde kiraları arttırdığı yönünde şeyler aktardı bana. (Ucuz fiyatlarla kendine bağımlı et ve yüksek fiyatlara mecbur et mantığı)
Ancak birebir tarafımca yaşanmış bir olay olmadığı için gerçekliği konusunda emin değilim. Yok yere firmayı kötülemenin bir anlamı yok sadece aklınızda bulunsun.
Satın alma konuşmalarında bir miktar pazarlık paylarının olduğunu biliyorum elinizden geldiğince zorlayın ancak bana kalırsa .com.tr nin sizde olduğundan bahsetmeyin.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. İyi akşamlar dilerim